Sport- en cultuurcoaches brengen Lansingerland in beweging

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 april 2020, 13.00 uur
De sportcoaches en de cultuurcoach van Lansingerland Beweegt, vlnr: Geert van Rijn: Sportcoach ‘Jeugd’ Ymke Schenk: Cultuurcoach Linda van Etten: Sportcoach ‘Kwetsbare doelgroepen’

Samen sporten en bewegen én genieten van kunst- en cultuuractiviteiten; dat is Lansingerland Beweegt. Vanaf donderdag 23 april, net voordat de meivakantie begint, is het sport- en het culturele activiteitenaanbod van Lansingerland te vinden op www.lansingerlandbeweegt.nl. Twee sportcoaches en een cultuurcoach brengen vanuit dit platform inwoners actief in contact met sport-, beweeg- en cultuuractiviteiten van verenigingen en organisaties in Lansingerland.

Wethouder Sport en Cultuur Ankie van Tatenhove: “Er gebeurt al een heleboel op het vlak van sport en cultuur. Maar er liggen ook nog kansen! Als actieve verenigingen en organisaties  hun krachten nog meer bundelen, kunnen we nog meer mensen bereiken; jong en oud. Juist nu is het belangrijk om aan je fitheid te blijven werken en nieuwe talenten te ontdekken. Ook al gaat het nu net even anders dan anders. Laten we samen vooral kijken naar wat we wél kunnen doen en hoe we elkaar op nieuwe manieren kunnen ontmoeten.”

Samenwerking met sportverenigingen en cultuuraanbieders

In Lansingerland zorgen sportverenigingen en cultuuraanbieders voor een mooi en lokaal aanbod. Samen met hen laat ‘Lansingerland Beweegt’ een grotere groep inwoners in beweging komen, zowel op sportief vlak als op het gebied van kunst en cultuur.

De sport- en cultuurcoaches werken aan de volgende thema’s:

  • Meer jeugd in beweging brengen en hun talenten laten ontdekken, in samenwerking met sportverenigingen, cultuuraanbieders en scholen;
  • Iedereen, ook mensen die daarbij wat hulp nodig hebben, de mogelijkheid bieden te sporten en in aanraking te komen met kunst en cultuur;
  • Samen met sportverenigingen en cultuuraanbieders nieuwe activiteiten bedenken die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen in Lansingerland;
  • Doorontwikkelen en zichtbaar maken van bestaand activiteitenaanbod van sportverenigingen en cultuuraanbieders.

Klaar voor de start!

De sport- en cultuurcoaches zijn in maart 2020 gestart. Ze hebben al kennis gemaakt met een aantal organisaties en verenigingen en hun wensen en ideeën opgehaald. Het originele plan was dat zij direct met de partners aan de slag zouden gaan met het realiseren van nieuwe initiatieven. Helaas vroeg het coronavirus om een aanpassing van het plan. De coaches bekijken nu met de verenigingen en organisaties welke activiteiten er wél kunnen, al dan niet in aangepaste vorm. Het activiteitenaanbod wordt de komende tijd nog verder uitgebreid en zodra het kan, verplaatsen deze zich ook naar buiten.

De sportcoaches en de cultuurcoach roepen organisaties en verenigingen op om hun (aangepaste) aanbod bekend te maken via ‘Lansingerland Beweegt’. Op de website staat het actuele aanbod van sportverenigingen en cultuuraanbieders.

Ambities uit Sportvisie en Cultuurnota

De sportcoaches dragen bij aan het realiseren van de vier ambities uit de gemeentelijke Sportvisie “Scoren met sport’ (2019): “Iedereen beweegt, iedereen kan sporten, vitale sportverenigingen en sport zit in ons DNA”. De cultuurcoach draagt in lijn met de Cultuurnota (2017) bij aan een “bruisend, bindend en boeiend cultureel leven in Lansingerland.”

Foto (vlnr): de sportcoaches en de cultuurcoach van Lansingerland Beweegt: Geert van Rijn Sportcoach ‘Jeugd’, Ymke Schenk Cultuurcoach en Linda van Etten Sportcoach ‘Kwetsbare doelgroepen’. Deze foto is gemaakt vóór de invoering van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland