Dodenherdenking 4 mei: herdenk thuis en vlag massaal!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 april 2020, 12:59 uur

Op maandag 4 mei is het Dodenherdenking. Door de maatregelen rondom het coronavirus is de gebruikelijke ceremonie in Lansingerland aangepast en kunt u deze vanaf huis volgen. U kunt de ceremonie van de kransleggingen volgen via RTV Lansingerland op maandag 4 mei aanstaande vanaf 19.45 uur. Ook kunt u de uitzending terugkijken via het YouTube kanaal van RTV Lansingerland en de gemeente Lansingerland. Burgemeester Pieter van de Stadt roept alle inwoners, bedrijven en instellingen op, om op 4 mei de hele dag massaal te vlaggen. Dit jaar is er een gewijzigd vlaggenprotocol en mag op 4 mei de hele dag de vlag halfstok in plaats van vanaf 18:00 uur.

De gebruikelijke kerk- en herdenkingsdiensten voorafgaand aan de ceremonies in de kernen vinden dit jaar niet plaats. De kransleggingen door het bestuur bij de oorlogsmonumenten in de kernen zijn vooraf opgenomen en hier is geen publiek bij aanwezig.

Herdenk thuis en vlag massaal

Het is belangrijk om in deze moeilijke tijd de verbondenheid te vinden met elkaar die we op dit moment allemaal zo missen.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Juist in deze tijd is het belangrijk om elkaar te steunen. We zoeken de verbinding op en dat doen we door met elkaar te herdenken en met elkaar te vlaggen, juist in deze tijd. Herdenken doen we vanuit huis, uw tuin, deuropening of balkon. Ik wil alle Lansingerlanders oproepen om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.  Op 5 mei steken we de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.”

Bij uitzondering wordt er dit jaar afgeweken van het vlaggenprotocol waarbij normaal gesproken gevlagd mag worden vanaf 18.00 uur. Daarnaast vragen we aan alle Taptoeblazers om het Signaal Taptoe buiten in de tuin, uw oprit of vanaf het balkon te blazen.

Op 5 mei steken we massaal de vlag uit om ondanks deze periode waarin we ons niet vrij kunnen bewegen, toch de verbinding zoeken en met elkaar onze Bevrijding te vieren.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie