Werkzaamheden rotonde Rodenrijseweg/Klapwijkseweg

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 maart 2020, 15.10 uur
werkzaamheden rotondes

We gaan weer van start met het (fiets)veiliger maken van de rotondes aan de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg. Vanaf maandag 16 maart 2020 start KWS Infra met de werkzaamheden aan de rotonde Klapwijkseweg/Rodenrijseweg. Vanaf deze datum is de Rodenrijseweg tussen de Klapwijkseweg en de Gemeentewerf voor alle verkeer afgesloten. Op 2 momenten is de gehele rotonde voor alle verkeer afgesloten:

  • maandag 23 maart vanaf 21.00 uur tot en met dinsdag 24 maart 05.00 uur
  • vrijdag 27 maart 21.00 uur tot en met maandag 30 maart 06.00 uur

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, verwijderen en aanbrengen van fundering, leggen van kabels en leidingen en het opnieuw bestraten en asfalteren. Om de rotonde fietsveiliger te maken worden fietspaden uitgebogen, waardoor de zichtbaarheid van de fietser wordt vergoot. Ook plaatsen we de fiets- en voetgangersoversteken op verhoogde plateaus en verbeteren we de verlichting.

De verwachting is dat de rotonde én de Rodenrijseweg op maandagochtend 30 maart vanaf 6.00 uur voor auto- en fietsverkeer weer open gaan.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden aangegeven met borden. Kijk op onze website voor meer informatie over de werkzaamheden.

Werkzaamheden volgende twee rotondes

Dit jaar worden ook nog twee andere rotondes aangepakt en veiliger gemaakt, namelijk de rotonde Raadhuislaan/ingang Berkelse Poort en de rotonde bij Weg en Land/Bergweg-Zuid.