Noodverordening

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 maart 2020, 19.30 uur

Op 17 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond afgekondigd. Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond vorm aan de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening. De noodverordening is op de website van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond in te zien.

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca en sport (update 17 maart)

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.  Wat betreft de sluiting van scholen en kinderdagverblijven wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Zij worden wel opgevangen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Op onze pagina Alles over het coronavirus vindt u meer informatie. Hier hebben wij ook een overzicht van veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland.

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023