Lansingerland viert 75 jaar vrijheid met bevrijdingsfeest

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 februari 2020, 11:31 uur

De Oranjecomités van Lansingerland organiseren samen een bevrijdingsfeest op 5 mei 2020 in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek. Een feest voor alle inwoners, jong én oud. Om te vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog.

De gemeenteraad heeft op 20 februari jl. ingestemd met het voorstel voor de viering van 75 jaar vrijheid. De gemeente ondersteunt daarmee financieel diverse initiatieven vanuit de samenleving in aanloop naar én op 5 mei 2020. De activiteiten komen uit verschillende hoeken van de samenleving. Van het uitgeven van een poëziebundel, een verhalenbundel, een middelbare schoolproject, een vernissage in het gemeentehuis tot aan de uitvoering van speciale concerten.

Bevrijdingsfeest

Al deze activiteiten vormen de opmaat naar het bevrijdingsfeest op 5 mei. De dag waarop we 75 jaar in vrijheid leven. In de ochtend arriveert het vredesvuur uit Wageningen. Ook is er speciale aandacht voor de veteranen. De jaarlijkse Veteranendag wordt speciaal dit jaar gecombineerd met het bevrijdingsfeest. De organisatie van het bevrijdingsfeest is in samenwerking met de oranjecomités Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek. Burgemeester Pieter van de Stadt: “We zijn blij dat deze actieve vrijwilligers de handen ineen slaan en zich willen inzetten om een mooi bevrijdingsfeest te organiseren voor onze inwoners.”