Alweer een nieuwe 24/7 uur bereikbare AED in Lansingerland!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 november 2019, 13.10 uur

Vrijdag 1 november onthulde burgemeester Pieter van der Stadt in aanwezigheid van initiatiefnemers en belangstellenden een 24 uur bereikbare AED in de Vogelaarstraat in Berkel en Rodenrijs. Ook ontvingen 11 bewoners die een reanimatietraining volgden, het welverdiende reanimatiecertificaat van de burgemeester. Bewoners van de Vogelaarstraat en omgeving zamelden via de actie BuurtAED geld bij elkaar om een AED voor hun buurt aan te schaffen. De burgemeester is trots op dit initiatief. “Dit is een mooi resultaat van samenwerken en onderlinge betrokkenheid. Ik hoop dat andere straten en buurten in Lansingerland dit initiatief zullen volgen. Hoe meer AED’s en burgerhulpverleners, hoe beter.”

Aantal AED’s in Lansingerland

Op dit moment hangen er op 43 locaties in onze gemeente AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Daarnaast is er een flink aantal AED’s dat tijdens openingstijden van winkels of bedrijven te bereiken is.

Burgerhulpsysteem

Wij vragen alle AED bezitters om de AED aan te melden bij het burgerhulpsysteem via de website Hartslag NU. Dit systeem is verbonden aan de meldkamer, waar de 112 meldingen binnenkomen. Wanneer er sprake is van een hartprobleem, waarschuwt het systeem direct de omwonenden van het slachtoffer die een reanimatiecertificaat bezitten. Zij kunnen in geval van nood de AED gebruiken. De ambulancedienst vergoedt uw elektroden, mocht de AED daadwerkelijk ingezet zijn voor een reanimatie.

Ook een AED in uw buurt?

Bij hartfalen is hulp verlenen binnen de eerste 6 minuten van levensbelang. In Lansingerland zijn er inmiddels 23 geslaagde buurtacties via de website Buurt AED bekend. Met deze actie van de Hartstichting zamelt u, samen met uw buren, geld in voor een AED in uw buurt. Mocht het benodigde bedrag via de inzameling ‘net’ niet worden gehaald, dan kunt u contact opnemen met de gemeente om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast stelt de gemeente via het ZEIL-fonds een bijdrage beschikbaar voor groepen bewoners die gezamenlijk een reanimatietraining volgen.

Kijk voor meer informatie op onze pagina BuurtAED.

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023