Heeft u veel snoeiafval? Meld u aan voor de snoeiafvalroute!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 oktober 2019, 16:01 uur

Het najaar is dé tijd om in de tuin aan de slag te gaan en de tuin winterklaar te maken. Als daarbij snoeihout vrij komt, dan kunt u volgende week gebruik maken van de snoeiafvalroute van Renewi. Zij halen dit gratis bij u op!

Aanmelden snoeiafvalroute

Als u gebruik wilt maken van deze extra service kunt u zich aanmelden via de website Mijn Afvalwijzer of de Afvalwijzer App. Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 1 november 12.00 uur. U ontvangt een bevestiging op welke dag uw snoeihout gratis aan huis wordt opgehaald. Dit zal tussen 4 en 6 november zijn. U kunt ook telefonisch een afspraak maken bij de klantenservice van Renewi via (010) 44 54 199.

Houdt u rekening met de volgende zaken

  • Bied uw snoeihout handzaam en gebundeld aan voor uw woning.
  • Bied snoeiafval niet zwaarder dan 25 kg aan met een maximale lengte van 1 meter.
  • Bied maximaal 2 m3 per keer aan.
  • Snoeiafval in zakken of dozen wordt niet meegenomen.

Wat te doen met klein tuinafval?

Wist u dat afgewaaide bladeren tussen de planten ook goed zijn voor de tuin? We noemen dit mulchen. Het is beter voor de planten zelf en het beschermt de planten bovendien ook tegen vorst. Veel (nuttige) insecten profiteren hier weer van. Heeft u toch klein tuinafval? Het volgende tuinafval mag in uw GFT container: onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras, bladeren maar ook snijbloemen en resten van (kamer)planten.

Heeft u veel snoeiafval?

Dit kunt u elk moment van het jaar ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation in Bergschenhoek, Bosland 51. Het afvalbrengstation is maandag tot en met vrijdag open van 08.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Renewi Overheidsdiensten via het telefoonnummer (010) 44 54 199 of stel uw vraag per e-mail via lansingerland@renewi.com. Kijk voor meer informatie op de website Mijn Afvalwijzer of de Afvalwijzer App.