« Terug naar overzicht

Opening Cultuurfabriek

Dit nieuwsbericht is verlopen

Zaterdag 28 september 2019 opent de Cultuurfabriek aan de Groenweg 49-53 in Bergschenhoek officieel de deuren voor het publiek! Met muziek, dans en zang in de vorm van optredens, workshops, een expositie en minidisco laten de nieuwe én oude gebruikers tussen 12.00 en 17.30 uur zien wat zij op het gebied van kunst en cultuur te bieden hebben. Het officiële openingsmoment om 14.30 uur door wethouder Cultuur, Ankie van Tatenhove belooft een spektakel te worden met een optreden van leerlingen en docenten van de organisaties in dit culturele hart van Bergschenhoek.

Kunst en Cultuur centraal

Vorig jaar is begonnen om met de huurders en nieuwe gebruikers te praten over hoe de Cultuurfabriek, het voormalige ’t Spectrum, de plek moest worden waar kunst en cultuur centraal staan, het verenigingsleven wordt gestimuleerd en waar diverse partijen actief samenwerken. Dit leidde tot een plan van aanpak om het gebouw multifunctioneler en geschikter voor culturele activiteiten te maken met meer oefenruimtes, een aantrekkelijkere entree, een vernieuwde grote zaal en een toegankelijke bar.

Programma

Het afgelopen jaar is er door de gemeente Lansingerland én de bewoners van Cultuurfabriek hard gewerkt om het culturele hart van Bergschenhoek klaar te maken voor gebruik. Nu is het zover en hebben de mensen van de Cultuurfabriek de handen ineengeslagen om te laten zien wat zij te bieden hebben. Er is de gehele dag van alles te doen en te beluisteren voor jong en oud. Het fanfareorkest, leerlingenorkest en de Melody Percussion Band (MPB) van muziekvereniging Concordia verzorgen optredens in de Grote Zaal, Jay’s Place Muziek, Zang & Dans laat bezoekers door diverse muziek- en dansworkshops kennis maken met hun lesaanbod, het zojuist in Cultuurfabriek gevestigde BSO Zus en Zo doet workshops speciaal voor en met kinderen, Koor aan de Oever van de Rotte en de LanSINGERS van het Charles Vermeer Zanginstituut laten hun stemmen horen, Jeugd en Jongerenwerk verzorgt een minidisco in de Grote Zaal en stelt jongerencentrum De Point open en Bergsche en Berkelse Schilderclub heeft een expositie met schilderijen en tekeningen.

Als u door al het moois geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan, kunt u zich gelijk inschrijven bij één van de vele activiteiten in de Cultuurfabriek.

Kijk voor het volledige actuele programma op de Facebookpagina van de Cultuurfabriek.