Weg van Momenten-route tijdens Open Monumentendag

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 september 2019, 11.24 uur

Zaterdag 14 september verenigen de drie dorpskernen zich tijdens Open Monumentendag via een ‘Weg van Momenten’- route langs culturele en historische punten in Lansingerland. Tal van organisaties en instanties doen mee om te laten zien wat Lansingerland te bieden heeft op het gebied van cultuur. Alle georganiseerde activiteiten zijn te bereiken via de ‘Weg van Momenten’-route.

Weg van Momenten-route

De (fiets-) route verbindt de drie kernen en leidt langs talloze culturele evenementen en historische punten. De route biedt voor ieder wat wils. Er zijn onder meer exposities, rondleidingen, gedichten voordrachten, muziek- en dansoptredens, workshops, theatervoorstellingen, orgelspel en een Expo Lansingerland rondleiding in de Sterrenbuurt. De route is in samenwerking met Open Monumentendag georganiseerd, waardoor ook historische cultuur is opgenomen in de route.

U kunt zelf kiezen of u de gehele route door Lansingerland doet of slechts een gedeelte hiervan. Het evenement is een samenwerking tussen Bibliotheek Oostland, Jay’s Place en de Historische Verenigingen in Lansingerland.

Startpunten en programma

Op de website Weg van Momenten vindt u het programma met een volledig overzicht van alle activiteiten en informatie over deze Cultuurtour. Deelname aan de route is geheel gratis.

  • U kunt vanaf 10.00 uur starten bij de bibliotheken in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk.
  • In Bergschenhoek is het startpunt vanaf 10.30 uur open bij de kraam van de Historische Vereniging, nabij Dorpsstraat 67 (voor de Jumbo).

Bij de startpunten ontvangt u een gratis goodiebag met daarin de route, het programma, vouchers van participerende organisaties, een voucher voor een gratis drankje bij de bibliotheek en een presentje.

Tips tijdens Weg van Momenten

Bleiswijk

  • De dorpskerk in Bleiswijk heeft een heel vol programma. Zo hebben zij drie verschillende rondleidingen die elkaar afwisselen met als thema’s ‘de tuin’ ‘het interieur’ en ‘het orgel’. Ook wordt om 10.00 uur 12.00 uur en 14.15 uur het orgel bespeeld.
  • Theater ’t Web zal gedurende de dag te bezoeken zijn. Om 10.30 uur, 11.45 uur en 13.00 uur zijn er workshops Do-In te volgen en van 15.00 tot 17.00 zijn er optredens:
    – Poëzie door Lansingerlands gemeentedichter Mark Boninsegna. Hij keert daarmee terug in het theater waar hij al twee keer eerder optrad.
    – Don Rooks is heeft als drummer al op de grotere podia in Nederland gestaan (onder andere North Sea Jazz en Concert at Sea). Met zijn band Rooks staat hij op 28 september in Theater
    ’t Web met een avondvullende voorstelling. Op zaterdagmiddag 14 september is daarvan een voorproefje te zien.
    – Cabaret is er van Arjan Kleton. Deze stand-upper gaf al een aantal maal eerder een try-out in Theater ’t Web, en op zaterdag 19 oktober staat hij op de Bleiswijkse planken met zijn
    voorstelling ‘Met de fles grootgebracht’. Hij zal delen van zijn voorstelling vertonen.

Bergschenhoek

  • Jay’s Place heeft in de Cultuurfabriek haar studio geopend. Van 11.00 tot 14.00 uur kun je daar voor maar €5,- je eigen hitsong opnemen! Via info@jaysplace.nl kunt u een plekje reserveren, of kom gewoon langs!
  • Ook Het Polderhuis zal dit jaar haar deuren openen. Ton Buurman en Herman Moes beschikken over veel verhalen over het Polderhuis die zij graag met u delen. Van 10.30 uur tot 15.30 uur kunt u terecht voor rondleidingen, al uw vragen en verhalen achter de mooie gevel van het Polderhuis.

Berkel en Rodenrijs

  • In Bibliotheek Oostland zijn er, naast boeken en wat te drinken, ook speeddebatten te vinden! Houdt u ervan om te debatteren, of heeft u geen ervaring en wilt u die juist opdoen? Dan kunt u in de bibliotheek terecht!
  • De Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk zal haar deuren ook openen. Er zullen presentaties te zien zijn over de recente verbouwingen en ook zullen zij een theetuin openen. Rond 12.30 uur en 14.00 uur zal het beroemde Lansing Jazz Combo te horen zijn in deze theetuin. Komt dat zien en horen!

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen