Inloopavond Station Rodenrijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 september 2019, 11.23 uur

Metrostation Rodenrijs functioneert al ruim 10 jaar als onderdeel van de succesvolle E-lijn tussen Rotterdam en Den Haag. Door het toegenomen gebruik en de inmiddels verouderde openbare ruimte is het nu tijd geworden om de stationsomgeving op te knappen en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Het afgelopen half jaar is hiervoor een Voorlopig Ontwerp gemaakt.

Inloopavond

Op woensdag 25 september organiseren wij een inloopavond over Station Rodenrijs bij de Pius X-kerk, Anjerdreef 48 in Berkel en Rodenrijs. Tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom om het Voorlopig Ontwerp te bekijken, uw vragen te stellen of suggesties aan te reiken.

Uitgangspunten voor het Voorlopig Ontwerp

Belangrijke uitgangspunten hiervoor zijn het stimuleren van het OV- en fietsgebruik door het verbeteren van stallingsmogelijkheden, het creëren van een aangename wachtmogelijkheid op het busstation en een openbare ruimte met een meer groene uitstraling. De autoparkeerplaatsen blijven gehandhaafd maar worden niet in aantal uitgebreid.

Wat gaan we doen?

Het Voorlopig Ontwerp gaat uit van het realiseren van extra stallingsplaatsen voor fietsen, waaronder een bewaakte fietsenstalling met openbaar toilet, een nieuw busstation met wachtvoorzieningen en herinrichting van het stationsplein. We verwachten met deze ingrepen dat het stationsgebied de huidige reizigersstroom goed aan kan en voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen rond het station zoals de nieuwe woonwijk Wilderszijde.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen