Stedin belt aan voor slimme meters

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 maart 2019, 15.36 uur

Netbeheerder Stedin start in april met het aanbieden van slimme energiemeters in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter die, als u dat wilt, uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw leverancier. Zelf uw meterstanden doorgeven hoeft dus niet meer. Met het verbruiksoverzicht dat u vervolgens maandelijks ontvangt, krijgt u de mogelijkheid om zelf nauwkeurig uw energieverbruik te volgen. Dat helpt u energie en dus geld te besparen.

Heel Nederland krijgt een slimme meter aangeboden

Bent u aan de beurt, dan krijgt u een brief van Stedin. Hierin staat een voorstel voor een datum en tijdstip, waarop een monteur de meter(s) komt vervangen. Komt dit moment slecht uit? Dan kunt u de afspraak verzetten. Het installeren van de slimme meter is gratis zo lang de monteurs in uw buurt aan het werk zijn.

Slimme meter helpt bij energie besparen

Consumenten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, of een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee. En door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website kunt u het energieverbruik nog actiever in de gaten houden. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland.

Klaar voor de toekomst

Met de slimme meter bent u klaar voor toekomst. Een toekomst waarin ‘slimme energienetten’ informatie versturen, ontvangen en herkennen waar er te veel of te weinig energie ontstaat. Bijvoorbeeld door huishoudens die zelf energie opwekken met zonnepanelen, dan is er energie over. Of door een elektrische auto die oplaadt, daar is veel energie voor nodig. De slimme netten zorgen dan zelf voor een balans.

Kijk voor meer informatie en voordelen op de website van Stedin.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen