Uw stem telt!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 maart 2019, 14.18 uur

Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de waterschappen en de provincie. Alle stembureaus in Lansingerland zijn 20 maart open van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Stempas ontvangen?

Iedere stemgerechtigde inwoner van Lansingerland heeft zijn stempas ontvangen. Een stempas is een bewijs dat u uw stem mag uitbrengen tijdens de verkiezingen. U kunt uw stem alleen uitbrengen met uw eigen stempas. Zonder stempas kunt u niet stemmen. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u deze kwijtgeraakt? U kunt op de volgende manieren een vervangende stempas aanvragen:

  • Schriftelijk, dit kan tot uiterlijk 15 maart 2019. U vult hiervoor ons contactformulier in. Vermeld hierbij uw geboortedatum en voeg een kopie van uw legitimatiebewijs toe. De vervangende stempas versturen wij per post.
  • Persoonlijk tot dinsdag 19 maart 12.00 uur gedurende de openingstijden van het gemeentehuis Bergschenhoek. Ook dan moet u een geldig legitimatiebewijs tonen dat niet verlopen mag zijn. De vervangende stempas wordt direct vervaardigd en aan u meegegeven.

Kandidatenlijsten

De kandidatenlijsten zijn donderdag 7 maart huis-aan-huis bezorgd. Op de kandidatenlijsten kunt u zien op wie u kunt stemmen. Hier staat ook informatie over het stemmen en de adressen van alle stemlokalen in Lansingerland. Er zijn 26 stembureaus. Voor de provincie kunt u bij elke stemlokaal terecht. Voor de waterschappen alleen in het stemlokaal dat binnen het waterschap valt. Op de stempas die u heeft ontvangen, staat het dichtstbijzijnde stembureau genoemd. U bent niet verplicht daar te gaan stemmen.

Informatie

Informatie over de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen vindt u op onze pagina Verkiezingen.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten