Vervolg herinrichting Noordeindseweg

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 november 2018, 15.22 uur

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs de gemeenteraad met een brief geïnformeerd over het vervolg van project Herinrichting Noordeindseweg. Dit project is onderdeel van de uitwerking van het Herziene Mobiliteitsplan Berkel 2016. Het college stelt een verkeersveilige Noordeindseweg voor met een 30 km/h-inrichting. De brief aan de raad is ook verspreid onder belangstellenden die tijdens de inloopavonden en via internet hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven.

Herinrichting tot 30 km/h weg

De Noordeindseweg tussen de rotonde Oostmeerlaan en de Herenstraat wordt ingericht als 30 km/h-weg. Er komen snelheidsremmende maatregelen. Op het deel tussen de Oudelandselaan en de Wilgenlaan komen fietssuggestiestroken. Op de andere delen van de Noordeindseweg wordt roodbruin asfalt gebruikt waarmee de inrichting het karakter krijgt van een erftoegangsweg.

Heropenstelling Noordeindseweg

De heropenstelling van de Noordeindseweg richting de rotonde Oostmeerlaan is onderzocht met twee varianten. Een brug over de Noordeindse Vaart bleek te stuiten op landschappelijke en verkeerstechnische bezwaren. Een openstelling rechtstreeks op de rotonde bleek meer draagvlak te hebben. Voor een verkeersveilige oplossing is hiervoor wel een deel van een kavel van een naastgelegen woning nodig. Het college is voornemens de openstelling te realiseren zodra dit kavel beschikbaar komt.

Kijk voor meer informatie over het project op de pagina Herinrichting Noordeindseweg.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen