Berkel en Rodenrijs: herinrichting Noordeindseweg

Gemeente Lansingerland is eind mei 2020 gestart met een grote herinrichtingsklus aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Daarnaast voeren ook Stedin, Dunea en Hoogheemraadschap van Delfland werkzaamheden uit in dit gebied. Een update over de huidige stand van zaken.

Vanaf vrijdag 4 september vinden er afrondende werkzaamheden plaats op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Die hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de weg voor bewoners en doorgaand verkeer. Zo is vrijdag 4 september de weg van 6.00 uur – 18.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer vanwege asfalteerwerkzaamheden.

Kruising Oranjestraat/Noordeindseweg

Door een calamiteit is de kruising Oranjestraat/ Noordeindseweg tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur afgesloten. Komende dagen wordt het kruispunt hersteld, zodat in “fase 1 en 2” ook hier de weg afgemaakt kan worden.

Fase 1 en 2 ter hoogte van Nieuwstraat t/m Krugerlaan

Op vrijdag 4 september is de weg van 6.00 uur – 18.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer i.v.m. asfalteerwerkzaamheden. Maandag 7 september tot en met vrijdag 18 september is de weg deels afgesloten d.m.v. een ‘mobiele afzetting’ en verkeersregelaars i.v.m. het aanbrengen van streetprint. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Fase 4 ter hoogte van Wilgenlaan t/m Planetenweg (rotonde)

Maandag 7 september 6.00 uur t/m vrijdag 11 september 18.00 uur is de weg afgesloten voor al het verkeer (dus ook de nacht) i.v.m. asfalteerwerkzaamheden. In het weekend is de weg tijdelijk open. Maandag 14 september is de weg weer afgesloten van 6.00 uur – 18.00 uur voor het aanbrengen van de laatste laag asfalt.

Dinsdag 15 september t/m vrijdag 25 september is de weg deels afgesloten d.m.v. een ‘mobiele afzetting’ en verkeersregelaars i.v.m. het aanbrengen van de streetprint.

Fase 1 t/m 4

Vanaf woensdag 23 september 7.00 uur tot en met vrijdag 25 september 17.00 uur ondervindt het doorgaande wegverkeer wat hinder i.v.m. het aanbrengen van de belijning.

De resterende fases in de planning zijn:

4 september Afsluiting ter hoogte van Oranjestraat – Noordeindseweg
4 september

7 september t/m 18 september

Afsluitingen ter hoogte van Nieuwstraat – Krugerlaan
7 september t/m 11 september
15 september t/m 25 september

23 september t/m 25 september

Afsluitingen ter hoogte van Wilgenlaan – Planetenweg

Werkzaamheden i.v.m het aanbrengen van de belijning

Heeft u vragen over de uitvoering, dan kunt u terecht bij de volgende contactpersonen.

Contactpersonen

Uitvoering van de herinrichting Anja Grootendorst
Omgevingsmanager KWS Infra
06-11320281
agrootendorst@kws.nl
Of download de KWS-app.
Uitvoering van de kadeophoging Samirah Belt
omgevingsmanager Hoogheemraadschap van Delfland
015–2608108
loket@hhdelfland.nl
Werkzaamheden van Stedin en Dunea Michael Velthuis
Visser & Smit Hanab
06-50225509
m.velthuis@vshanab.nl
Vervanging brug Vogelaarstraat Jan le Clerq
Directievoerder, gemeente Lansingerland
14010
Mailen via het contactformulier. Vermeld hierbij graag het projectnummer “POR285 – Herinrichting Noordeindseweg”

Voor algemene zaken kunt u bellen naar de gemeente Lansingerland (14010) en vragen naar Jan Le Clerq (directievoerder), Arco Broere (toezichthouder) of Maarten Soeteman (projectleider herinrichting Noordeindseweg)

Bouwplaats is geen speelplaats

Een bouwlocatie is uitdagend en wordt door kinderen vaak als prima speelplek gezien. Echter, een bouwplaats kent ook vele gevaren en is daarom niet geschikt om te spelen. Wij verzoeken u om uw kinderen op het hart te drukken de bouwplaats niet te betreden.

Inloopspreekuur

Vanaf woensdag 8 juli staan wij tijdens de uitvoeringsperiode om de veertien dagen op de weekmarkt van Berkel en Rodenrijs. Hier kunt u met uw vragen en/of opmerkingen terecht. Wij staan tussen 08.00 en 17.00 uur voor u klaar.

Communicatie

Voorafgaand aan iedere fase informeren wij de bedrijven en woningen die aan het werkgebied grenzen met een brief. Daarnaast maken wij gebruik van de KWS app. Door wekelijkse updates kunt u de voortgang van het project volgen. De KWS-app is te downloaden in de Apple-en/of Google Play store en te herkennen aan dit logo . Wij raden u aan deze app op uw smartphone of tablet te installeren.