Sterrenbuurt

De Sterrenbuurt is een wijk in Berkel en Rodenrijs uit de jaren ’70. De buurt heeft onderhoud nodig. Na 50 jaar is het tijd om onderhoud uit te voeren in de openbare ruimte. In 2024 worden de gasleidingen vervangen en de waterleiding aangepast. Eind 2024 start de uitvoering van de duurzame herinrichting van de Sterrenbuurt.

Waar staan we?

De Sterrenbuurt heeft onderhoud nodig. De riolering moet hersteld worden en de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Er komt een hondenuitlaatveld, (bredere) parkeervakken en er wordt groenonderhoud uitgevoerd. Onderaan de pagina vindt u bij de vraag ‘Wat gaat er gebeuren?’ een opsomming van alle werkzaamheden.

In 2023 zijn de reparatiewerkzaamheden aan het hoofdriool afgerond en is het hondenuitlaatveld open gegaan. Eind 2024 starten de werkzaamheden voor de duurzame herinrichting van de Sterrenbuurt.

2023

November 2023

Reparatiewerkzaamheden hoofdriool afgerond

In november 2023 zijn de reparatiewerkzaamheden aan het hoofdriool (relinen) afgerond.

20 september 2023

Hondenuitlaatveld open

Het hondenuitlaatveld is klaar en het gras is goed aangeslagen. Hierdoor is het veldje in september 2023 open gegaan.

14 september 2023

Inrichtingsplan Sterrenbuurt definitief verstuurd

Op donderdag 14 september 2023 is het inrichtingsplan definitief verstuurd naar de bewoners van de Sterrenbuurt. De gemeente heeft met alle ontvangen reacties op en na de bewonersavond het inrichtingsplan verbeterd.

Kunt u het inrichtingsplan niet goed lezen? Stuur dan een e-mail naar sterrenbuurt@lansingerland.nl.

15 februari 2023

Tweede bewonersavond

Tijdens de tweede bewonersavond op woensdag 15 februari 2023 is het definitieve inrichtingsplan getoond. Na deze avond heeft de gemeente het inrichtingsplan definitief gemaakt. Het inrichtingsplan was tot en met donderdag 23 februari te bekijken op onze website.

Heeft u vragen over de tijdlijn of een bestand? Dan kunt u een mail sturen naar sterrenbuurt@lansingerland.nl.

Vraag en antwoord

U kunt vragen stellen door te mailen naar sterrenbuurt@lansingerland.nl. Of door telefonisch contact op te nemen met Erik van Leeuwen (projectleider) of Seda Colak (projectmedewerker) via (010) 800 40 00.

In het inrichtingsplan is te zien hoe de wijk gaat worden. Hieronder staan de belangrijkste punten/werkzaamheden genoemd:

 • We repareren het hemelwater- en het vuilwaterriool. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd en afgerond;
 • Op enkele plekken wordt een rioolstreng (een rioolleiding tussen twee rioolputten) vervangen omdat de inrichting verandert of omdat reparatie niet mogelijk is;
 • Uw huisaansluitingen (het riool tussen uw huis/tuin en het hoofdriool) gaan we vervangen;
 • De bestrating wordt verwijderd en er komt een nieuwe bestrating voor terug;
 • We hogen de straat een klein beetje op, op plekken waar deze gezakt is. Dit is gemiddeld 5 á 10 cm;
 • We stellen een parkeerverbodzone in, parkeren mag straks alleen in de parkeervakken;
 • We leggen bredere parkeervakken aan volgens de huidige normen;
 • In de wijk worden extra parkeervakken aangelegd;
 • Er wordt groenonderhoud uitgevoerd. Brengen nieuwe beplantingsvakken (vakken waar groen komt) aan. En we vergroenen de wijk door het aanplanten van extra bomen;
 • We verplaatsen de verlichting en sluiten deze aan op een eigen elektriciteitsnet;
 • De binnenhofjes krijgen een vernieuwde inrichting met speelaanleidingen (zoals heuvels, takken of keien) of speeltoestellen. De speeltoestellen zijn door meedenken van de bewoners bepaald;
 • Het Sterrenpark krijgt een update met meerdere speelplekken en een hondenuitlaatveld.

In het inrichtingsplan werken we uit hoe we de Sterrenbuurt precies gaan inrichten.

U kunt vragen stellen door te mailen naar sterrenbuurt@lansingerland.nl. Of door telefonisch contact op te nemen met Erik van Leeuwen (projectleider) of Seda Colak (projectmedewerker) via (010) 800 40 00.

Contact

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Erik van Leeuwen (projectleider) of Seda Colak (projectmedewerker). Dat kan via het mailadres sterrenbuurt@lansingerland.nl of door te bellen naar 010 800 40 00.

Archief

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht? Kijk dan eens in ons webarchief.