Winnaars Hackshield gehuldigd

4 juli 2024, 10.27 uur

Op woensdag 3 juli werden de 3 winnaars van het lesprogramma Hackshield gehuldigd door de burgemeester in het gemeentehuis. Gefeliciteerd Satyan040, Raliehack en Ameer2! Jullie hebben de game heel goed gespeeld. Hackshield is een game ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Via Hackshield ontdekken de kinderen spelenderwijs alles wat met online veiligheid te maken heeft. Met een spannende game worden zij opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld.

Winnaars

Satyan040 is eerste geworden met maar liefst 23.375 punten, daarna volgt Raliehack met 22.085 punten en op de derde plaats staat Ameer2 met 8.945 punten. Burgemeester Pieter van de Stadt: “Jullie weten alles van digitale veiligheid. Phishing, hacking of Whatsappfraude kennen geen geheimen meer voor jullie. En, jullie weten wat te doen als het gebeurt!

Van harte gefeliciteerd met de 1ste, 2de en 3de plaats. Top gedaan. Gemeente Lansingerland wordt hier digitaal een stuk veiliger door. Daar ben ik als burgemeester heel blij mee. Met trots reik ik jullie de Hackshield certificaten uit.”

De winnaars wonnen een uniek 3D geprint Hackshield karakter en een goodie bag. Met gebak en limonade werd de huldiging gevierd.

Ambassadeurs

Ook werden er 3 ambassadeurs in het zonnetje gezet door de burgemeester. De ambassadeurs, die vorig jaar als Cyber Agent zijn gehuldigd, hebben zich ook weer het hele jaar ingezet om hun omgeving te beschermen door actief te blijven spelen en hun vaardigheden in cyberveiligheid te verbeteren.

Cybercriminaliteit

Veiligheid is erg belangrijk voor de gemeente. Niet alleen verkeersveiligheid, politie-inzet of dat de brandweer of ambulance op tijd komt, maar ook het voorkomen van cybercriminaliteit. Bewustwording en informatie zorgt ervoor dat kinderen gevaren herkennen en verstandige keuzes kunnen maken.

Ouders/opvoeders en scholen spelen een belangrijke rol in deze bewustwording bij kinderen. Door het te bespreekbaar maken, informatie te geven en praktijkvoorbeelden te delen. Het is goed om kinderen te informeren over welke online gevaren er zijn en hoe ze de verleidingen herkennen en ermee om kunnen gaan.

Meedoen?

Gaat u samen met ons de strijd aan tegen cybercriminaliteit? Meld uw kind dan aan voor deze leerzame game via Join Hackshield.

Hackshield in de klas

Naast de individuele game is Hackshield ook vanaf 2022 in de klas beschikbaar. In klassenquests worden onder andere de thema’s: internet, data, online grenzen, phishing en foto’s behandeld.

‘Hackshield in de Klas’ stimuleert leerlingen om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke educatieve manier kennis opdoen en gemotiveerd raken om zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Meer weten over Hackshield in de Klas? Neem dan een kijkje op de website van Hackshield.