Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 januari 2022, 15.26 uur

De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit de regio Haaglanden de intentieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking willen zij dit graag continueren. Sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor de doelgroep.

De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan. “Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen,” aldus de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden.

De samenwerking heeft als doel om het passende aanbod met betrekking tot aangepaste sporten te vergroten, dat geldt ook voor kennis en kunde en het organiseren van sportdagen in de hele regio. Alle wethouders Sport hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Crown gelegde puzzel.

Ook de Lansingerlandse wethouder Sport, Titia Cnossen zette vanzelfsprekend haar handtekening op één van de puzzelstukken: “Bewegen is van belang voor iedereen. Het is niet alleen goed voor de gezondheid maar het verbindt ook mensen. Dit geldt voor mensen met en zonder beperking maar ook voor eenzame inwoners kan sporten en bewegen weer wat glans aan hun leven geven. Lansingerland zet zich hier graag voor in door krachten te bundelen en samen te werken met zowel regionale partijen als lokale samenwerkingspartners en onze uitvoeringsorganisatie Lansingerland Beweegt.”

De intentieovereenkomst is naast Lansingerland getekend door de wethouders Sport van de gemeenten Delfland, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Foto: Charles Crown – fotograaf: Joris den Blaauwen

wethouder Cnossen