Wethouder reikt Gemeentelijke erepenning uit

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 mei 2024, 09.41 uur
De heer Van den Berg ontvangt de oorkonde van wethouder Titia Cnossen. Foto: John Hofman

Wethouder Titia Cnossen heeft vorige week de Gemeentelijke erepenning uitgereikt aan de heer Ton van den Berg, oprichter van Dierenweide ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk. Hij ontving deze erepenning een jaar na de overdracht van ‘t Ezelsbruggetje.

Verdiensten

De heer Van den Berg heeft gedurende 30 jaar ’t Ezelsbruggetje laten uitgroeien tot een begrip in de omgeving. Wat in 1993 is begonnen als een hobby met vooral ezeltjes en met name gericht op de inwoners van Bleiswijk, is het anno 2024 uitgegroeid tot een grote kinderboerderij met een bereik tot ver buiten de gemeentegrenzen van Lansingerland. De heer Van den Berg bracht de bezoekers altijd zijn liefde voor dieren bij.

’t Ezelsbruggetje was in het ontstaansjaar een eigen initiatief van de heer Van den Berg. Zijn tomeloze energie en jarenlange inspanningen met grote maatschappelijk impact waren voor de gemeente aanleiding om hem als teken van waardering de Gemeentelijke erepenning en de bijbehorende oorkonde uit te reiken.

’t Ezelsbruggetje blijft als populaire kinderboerderij in Bleiswijk bestaan dankzij de nieuwe exploitant, Boerderij Het Lansingerland.