Wethouder Muis reikt cheque uit aan Repair Café Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 juni 2023, 15.46 uur

Vandaag heeft wethouder Michiel Muis een cheque van € 1.000,- uitgereikt aan het Repair Café Lansingerland. Namens het Repair Café nam bestuurder Douwe Visser de cheque in ontvangst. Stichting OPEN heeft onze extra communicatie inzet om het recyclen van producten te stimuleren erg gewaardeerd. Daarom hebben wij als gemeente deze cheque ontvangen om te besteden aan een lokaal goed doel.

Repair Café Lansingerland

Het Repair Café Lansingerland past naadloos bij de doelen van Stichting OPEN en de gemeente Lansingerland. Zij zetten zich sinds oktober 2021 in om kapotte materialen, waaronder elektronica, te repareren zodat voorkomen wordt dat dit materiaal te snel in het restafval terecht komt. De vrijwilligers helpen graag om producten weer aan de praat te krijgen. Samen met de reparateur wordt het product onderzocht en gerepareerd onder het genot van een kopje koffie of thee. De service is gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden.

Elke 1e zaterdag van de maand is het Repair Café geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Per 1 juli 2023 zijn ze te vinden bij de Karwei aan de Berkelsepoort 1 in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie vindt u op de website van Repair Café Lansingerland.

Meer over de Wecycle campagne Stichting OPEN

Rondom afgelopen Koningsdag heeft Stichting OPEN een Wecycle campagne gelanceerd. Samen met gemeenten wilden ze voorkomen dat er onverkochte apparaten en lampen na afloop van de vrijmarkt bij het restafval werden gegooid. Meer informatie over de campagne leest u op de website van Stichting OPEN.