Week van de veiligheid

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 september 2023, 15.44 uur

Volgende week is het in Lansingerland de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week, die loopt van 18 september t/m 4 oktober, besteedt de gemeente aandacht aan de mogelijkheden om (cyber) criminaliteit te voorkomen. Daarnaast komen de onderwerpen als verkeersveiligheid en de veiligheid met betrekking tot jeugd ook aan bod.

Programma

Voor de Week van de Veiligheid hebben we een programma opgesteld, waarin u als inwoner en/of als ondernemer aan deel kunt nemen. We lichten ze in het kort toe.

Cyberontbijt

Het afgelopen jaar is het aantal digitale aanvallen op bedrijven aanzienlijk gestegen, waarbij het MKB steeds vaker het doelwit is. Daarom wordt er op dinsdag 19 september vanaf 07.30 uur een informatieve ontbijtsessie georganiseerd door de gemeente Lansingerland en het Platform Veilig Ondernemen om MKB-ondernemers te helpen cybercriminelen een stap voor te blijven.

Tijdens de ontbijtsessie zal adviseur Sander van Beek, van het Platform Veilig Ondernemen (PVO), de mogelijkheden van het PVO voor ondernemers toelichten. Het PVO biedt ondersteuning en advies aan ondernemers om de veiligheid binnen hun bedrijven te versterken. Vervolgens zal Luc Pluimakers van IT Forensics & Incident Respons (NFIR) aan het woord komen om ondernemers inzicht te geven in effectieve maatregelen om hun ondernemingen cyberweerbaar te maken en te houden.

Bent u ondernemer en wilt u ook graag hierbij aanwezig zijn? Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. U kunt zich nog aanmelden t/m maandag 18 september via de website van PVO Regio Rotterdam.

Spiegeltje spiegeltje verkeersveiligheid middag

Op donderdag 21 september delen we gratis fietsspiegels uit aan alle senioren die een fiets bij zich hebben. Deze wordt direct voor u op uw fiets gemonteerd. In de tussentijd gaan we graag kort met u in gesprek over verkeersveiligheid. Dit doen we door middel van een digitale enquête. De spiegel is inklapbaar en aan de achterkant heeft die een extra reflector. OP=OP.

U vindt ons aan de Kerksingel in Berkel en Rodenrijs van 12.30 – 16.30 uur.

Veiligheidsmiddag

Op zaterdag 23 september staan we van 12.00 tot 16.00 uur op de veiligheidsmiddag van de winkeliers Berkel centrum. De boa’s zijn aanwezig om voorlichting te geven over het programma stop heling en ook is er aandacht voor het cyber-jeugd-programma Hackshield!

U vindt ons tegenover Verhage in het centrum van Berkel & Rodenrijs. We ontmoeten u graag deze middag!

Burgerparticipatie

De gemeente vindt het belangrijk dat Lansingerland veilig is voor iedereen die er woont, werkt en recreëert. Om dat mogelijk te maken, heeft de gemeente een Integraal Veiligheidsbeleid. Hierin leest u wat we nastreven op het gebied van veiligheid.

Naast de veiligheidsanalyse gaan we ook graag met u in gesprek. Op dinsdag 26 september organiseren we een bewonersavond, waarbij u ons kunt laten wat u belangrijk vindt met betrekking tot veiligheid.

Deze avond is van 19.30 – 21.00 uur in het gemeentehuis. Aanmelden is verplicht via veiligheid@lansingerland.nl

Webinar Jeugd

Op 4 oktober van 19.30 – 20.30 uur is er een webinar online Veiligheid. Wilt u meer weten over de online veiligheid van uw kind? Neem dan gratis deel aan deze webinar. De avond is een samenwerking tussen gemeente Lansingerland, Gro-up buurtwerk en Youz verslavingszorg. Graag nemen wij u mee in de online wereld van uw kind; want hoe kunt uw kind veilig gamen of social media gebruiken?

Aanmelden gaat via i.anker@anteszorg.nl. Na aanmelding ontvangt u een link, die u ook met anderen mag delen!