Voorlopige uitslagen Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 maart 2023, 08.09 uur

De voorlopige uitslagen van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in Lansingerland zijn bekend. Bij de Provinciale Staten heeft de VVD de meeste stemmen ontvangen. Bij het hoogheemraadschap van Delfland is BBB de grootste partij in Lansingerland. Bij Schieland en de Krimpenerwaard is dat de VVD.

Opkomstpercentage

In totaal zijn in onze gemeente voor de Provinciale Staten 28.178 geldige stemmen uitgebracht. Het opkomstpercentage was 60%. Voor het hoogheemraadschap van Delfland waren dat 13.815 geldige stemmen met een opkomstpercentage van 57%. Voor Schieland en de Krimpenerwaard waren dat 13.840 geldige stemmen met een opkomstpercentage van 58%.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Ik ben erg tevreden over het verloop van deze verkiezingsdag. Het opkomstpercentage is zelfs iets hoger dan vier jaar geleden. Mooi dat zoveel inwoners hebben gestemd. Ook ben ik trots op de 250 mensen die betrokken zijn geweest bij deze verkiezingen, van de interne organisatie tot aan de stembureauleden, de tellers en vele anderen. Op donderdag 16 maart vond het centraal tellen in het gemeentehuis plaats. Dit was te volgen via onze livestream. Aan het eind van deze was zowel de uitslag op lijstniveau bekend, als het aantal stemmen die de kandidaten van de deelnemende partijen hebben ontvangen. De uitslagen vindt u op de verkiezingswebsite.”

Voorlopige uitslagen Provinciale Statenverkiezingen 2023 Lansingerland

Voorlopige uitslagen Waterschapsverkiezingen 2023 Lansingerland