Uw huis verduurzamen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 april 2022, 09.37 uur

Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Kijk dan of u uw huis meteen kunt verduurzamen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw muur, vloer of dak isoleren. Of denk aan het koken met inductie als u plannen heeft om uw keuken vernieuwen. Wellicht denkt u na over zonnepanelen op uw dak?

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw huis? Dan kunt u een gratis gesprek aanvragen met één van de energiecoaches van Energieloket Lansingerland. Tijdens het gesprek wordt duidelijk welke maatregelen kunnen worden genomen om uw verbruik te verminderen. Na het gesprek krijgt u een samenvatting van de mogelijke maatregelen toegestuurd.

Subsidies en Duurzaamheidslening

Vanuit de Rijksoverheid kunt u subsidie aanvragen als u 2 of meer energiebesparende maatregelen treft. Via de Energiesubsidiewijzer op de website ‘Verbeter je huis’ kunt u kijken of u voor de subsidie in aanmerking komt.

Via de gemeente Lansingerland kunt u een duurzaamheidslening aanvragen. Als huiseigenaar of huurder kunt u onder voorwaarden een duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Op de pagina ‘Duurzaamheidslening aanvragen’ vindt u meer informatie.

Duurzaamheidsnieuwsbrief

Om u beter te informeren over alle ontwikkelingen, subsidies en activiteiten rondom duurzaamheid hebben we een duurzaamheidsnieuwsbrief in het leven geroepen. Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor deze speciale maandelijkse nieuwsbrief. Vink hiervoor het thema ‘Duurzaam’ aan.