Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 april 2024, 18.35 uur

Op vrijdag 26 april 2024 reikte burgemeester Pieter van de Stadt aan 7 Lansingerlandse inwoners met trots een Koninklijke onderscheiding uit.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Elk jaar is het weer ontzettend mooi om namens de Koning de lintjes aan onze inwoners uit te reiken. Als ik hoor en lees hoeveel de mensen doen voor onze samenleving, dan kan ik daar als burgemeester alleen maar heel blij mee zijn. Het lintje is een prachtig kroon op het vrijwilligerswerk van de gedecoreerde mensen.”

Benoemd in Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer P. Kalkman

Al meer dan 40 jaar is de heer Kalkman vrijwilliger voor het Rode Kruis en de EHBO. Als trainer, hulpverlener en bestuurslid. Meneer heeft ook jaren meegevaren op de Henry Dunant boot. Meneer is een hulpverlener pur sang en heeft een lange lijst aan verdiensten.

De heer P. van der Meer

Muziek is bij de heer Van der Meer de rode draad in zijn leven. Al meer dan 45 jaar is hij vrijwilliger! Eerst bij Crescendo in Bleiswijk en nu bij Concordia in Bergschenhoek. Daarnaast was hij ook actief bij de Hervormde Gemeente in Bleiswijk.

De heer W.J. Oudshoorn

Mede dankzij de heer Oudshoorn als voorzitter heeft LTC Triomf Tennis & Padel een grote ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft padel naar Lansingerland gebracht. Ook is er een enorme toename van het aantal leden.

De heer W. Pijpers

Al jaren is de heer Pijpers voor verschillende organisatie in Lansingerland actief. Zoals bij de Parochie Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs en bij Huize Sint Petrus. Nu gaat alle aandacht naar de 3B-Bus waar hij de medeoprichter en bestuurslid is.

De heer C. Verschoor

Sinds 1979 doet de heer Verschoor vrijwilligerswerk. Het merendeel van zijn leven heeft hij muziek gemaakt. Eerst bij de Muziekvereniging Oefening Baart Kunst in Pernis en nu alweer 10 jaar bij muziekvereniging Concordia. Hij is betrokken bij projecten als ‘muziek op school’ en ‘Concordia got talent’.

De heer C.A. Visser

Met ingang van zijn pensioen is de heer Visser volop vrijwilligerswerk gaan doen. Als schipper bij de Canal Hopper in Delft, hij heeft meegevaren op de MPS de Zonnebloem en namens de Zonnebloem bezoekt hij ouderen en neemt ook deel activiteiten.

Benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw N.J. Zaaijer

Voor mevrouw Zaaijer is turnen al meer dan 30 jaar haar lust en leven. Sv DOTO, oftewel sportvereniging Door Oefening Tot Ontwikkeling, heeft haar hart gestolen. Ze heeft alles voor de turnsport en de kinderen over. Ze is al jaren actief betrokken als trainster en organisatie bij sv DOTO. Naast het geven van les organiseert ze ook al jaren het sv DOTO kamp. 

Gemeente Rotterdam

In Rotterdam is een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan een inwoner van Lansingerland. Het zwaartepunt van zijn vrijwilligersactiviteiten ligt namelijk in Rotterdam. De heer K.J. Rietveld werd door burgemeester Aboutaleb benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Rietveld zet zich al jaren in voor de stad en veelal in bestuurlijke en voorzittende functies, voornamelijk op het culturele vlak. Naast lokaal, zet hij zich ook landelijk en zelfs internationaal in. Dit alles doet hij naast zijn eigen bedrijf.

Felicitaties

We feliciteren alle gedecoreerden van harte met hun decoratie.