Uitnodiging bewonersavond participatietraject RTHA 

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 april 2022, 14.51 uur

Op dinsdag 12 april 2022 is een voorlopig pakket met afspraken bekendgemaakt om te komen tot een nieuw Luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Het pakket bevat een aantal uitgangspunten die, na verdere uitwerking, kunnen worden gebruikt bij het aanvragen van een nieuw Luchthavenbesluit. Deze afspraken hebben voor een groot deel betrekking op het verminderen van de overlast. De bewonersvertegenwoordigster van de gemeente Lansingerland neemt deel aan dit participatietraject met andere belanghebbende organisaties. Waaronder ook de bewonersvertegenwoordiger van de gemeente Schiedam en Rotterdam, luchtvaartmaatschappijen en natuur- en milieu-organisaties.

Uitgebreide informatie over het voorlopig pakket, is te raadplegen op de website Luchthavenbesluit.

Aanmelden bewonersavond

Inwoners van Lansingerland worden van harte uitgenodigd om op woensdag 20 april om 20.00 uur in het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1, Bergschenhoek van gedachten te wisselen over dit pakket. De inbreng en suggesties van inwoners kunnen dan in het vervolgtraject worden meegenomen.

Aanmelden voor deze bewonersavond is verplicht. U kunt zich vóór woensdag 20 april aanmelden door een mail te sturen naar rtha@lansingerland.nl.