Tweede bewonersavond over verkeersveiligheid voor fietsers langs de N209

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 mei 2023, 13.15 uur

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Lansingerland doen momenteel onderzoek naar de verkeersveiligheid voor fietsers op de parallelwegen langs de N209 tussen de kruising N209-Hoekeindseweg en de kruising N209-Oosteindseweg. Namens de provincie en de gemeente nodigen we u uit om (ook) deel te nemen aan de tweede informatieavond.

De tweede informatieavond

Op de eerste informatieavond, donderdag 30 maart, zijn de eerste ideeën voor een nieuw wegontwerp gepresenteerd en is samen met omwonenden gekeken naar verbeteringen en aanpassingen op het ontwerp. Hier vindt u het verslag en de presentatie.

Bij de tweede informatieavond, op maandag 5 juni, presenteren wij het aangepaste ontwerp.

Schoolroute naar Bleiswijk

De kruising N209-Hoekeindseweg en de kruising N209-Oosteindseweg liggen op een belangrijke schoolroute voor leerlingen van onder andere de middelbare school Melanchton Blesewic, de Melanchton Business School en het Lentiz-MBO Oostland in Bleiswijk.

Vanuit Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs is de enige mogelijke route naar deze scholen via de parallelwegen van de N209 (Hoekeindseweg) en oversteken bij de verkeerslichten op de genoemde kruispunten. Deze route wordt voor fietsers als verkeersonveilig ervaren. Ook is deze route door recreanten naar de Rottemeren veel in gebruik.

Naast het feit dat de parallelwegen en kruispunten door veel fietsers gebruikt worden, zijn de parallelwegen langs de N209 ook belangrijk voor de (glastuinbouw)bedrijven en aanwonenden.

Maandagavond 5 juni

Ingenieursbureau Royal Haskoning/DHV zal u die avond op verzoek van gemeente en provincie meenemen in de gekozen oplossingsrichtingen. Graag bespreken wij die met u.

De informatieavond vindt plaats op:

  • Datum: Maandag 5 juni
  • Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
  • Locatie: Trouwzaal, gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662SB Bergschenhoek

 U kunt zich melden bij de balie, de trouwzaal is op de begane grond.

Opzet informatieavond

Tijdens de bewonersavond geeft de Provincie Zuid-Holland een toelichting op het onderzoek en de verkeersmaatregelen. Vervolgens kunt u reageren op deze voorstellen. Aan het einde van deze bijeenkomst lichten we de vervolgstappen toe. Uiteindelijke realisatie blijft afhankelijk van beschikbare financiële middelen bij gemeente en provincie.

U hoeft zich niet van te voren aan te melden voor de avond.