Start Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 september 2022, 11.57 uur

Iedereen moet in Lansingerland toegang kunnen krijgen tot sport en cultuur. Dat is vanaf 1 september ook mogelijk voor volwassenen met een laag inkomen. Dat kan via het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds ondersteunt volwassenen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuuractiviteiten door een deel van de kosten rechtstreeks aan sportvereniging of cultuurinstelling over te maken.   

Het is dit jaar mogelijk een bijdrage van maximaal € 250,- aan te vragen voor deelname aan sport en maximaal € 500,- aan cultuuractiviteiten zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Een tussenpersoon, zoals een schuldhulpverlener, medewerker van sociaal wijkteam of een buurtsportcoach kan die aanvraag namens iemand indienen.

Sport en cultuur toegankelijk voor alle inwoners uit Lansingerland  

In Lansingerland leven zo’n 3.000 inwoners rond het bestaansminimum. Deelnemen aan sport en cultuur is vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat hier geen geld voor is. Voor kinderen werkt de gemeente al een aantal jaren samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur, vanaf deze zomer dus ook voor volwassenen via het Volwassenenfonds.

Wethouder sport Leon Hoek: “Corona laat nog eens extra zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor uw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Deelname aan sport en cultuur draagt hier aan bij en daarom moet het voor iedereen toegankelijk zijn. De samenwerking met het Volwassenenfonds maakt dit nu mogelijk.”

Wethouder cultuur Titia Cnossen: “Kennis hebben van cultuur, genieten van dansen of muziek is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en voor het eigen welbevinden. Via het Volwassenenfonds maken we dit nu voor veel meer inwoners van Lansingerland mogelijk. Het is een mooie extra mogelijkheid om van cultuur te kunnen genieten en andere inwoners te ontmoeten.”

Meer weten?  

Wilt u gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur of wilt u graag iemand wijzen op de mogelijkheden van het fonds? Kijk op de website van het Volwassen Fonds voor meer informatie.