Start bouw 72 woningen Gouden Singel ingeluid!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 mei 2023, 08.45 uur

Op woensdag 10 mei vierden Gouden Buurten samen met gemeente Lansingerland, Van Mierlo Bouwprojecten BV en de toekomstige bewoners de start van de bouw van 72 woningen in de Gouden Singel. Hiermee is de bouw van de eerste fase van de nieuwe buurt, de Gouden Singel, gestart.

Tijdcapsules

Na een welkomstwoord door Sander Pieterse (projectdirecteur Kavel Vastgoed) en een toelichting van de architect en de aannemer, groeven de toekomstige bewoners een persoonlijke tijdcapsule in bij hun eigen woning om hun aanwezigheid in deze nieuwe buurt te vereeuwigen. In deze tijdcapsules zaten persoonlijke items, zoals foto’s, brieven en kleine objecten met een persoonlijke betekenis. Na het ingraven van de tijdcapsules hadden de toekomstige bewoners de mogelijkheid om hun directe buren beter te leren kennen tijdens de burenborrel bij evenementencentrum ’t Manneke. Deze burenborrel werd ingeluid door wethouder Simon Fortuyn, die iedereen van harte welkom heette in de Gemeente Lansingerland en vertelde:

“De Gouden Buurten is een kindvriendelijke wijk met veel scholen en speelfaciliteiten, er is veel aandacht voor groen in de wijk en duurzame oplossingen. En binnen 10 minuten bent u met de metro al in Rotterdam of Den Haag. Het is een fijne buurt om in op te groeien. De wijk Westpolder krijgt als totaalcijfer een 8.2 in het leefbaarheidsonderzoek!”

Dorpse charme en weids uitzicht

De Gouden Singel kenmerkt zich door de royale opzet waarbij de oude polderstructuren worden behouden. Hierdoor is er veel ruimte voor groen en water, maar zijn er ook lange zichtlijnen langs bijvoorbeeld de Louis d’Orlaan. In de Gouden Singel woont u in verschillende sferen: intieme dorpse straatjes worden afgewisseld door weidse uitzichten over water en wuivend riet.

Er is veel variëteit in type woning, kleur baksteen en voordeuren, waardoor elke woning een geheel eigen en herkenbare identiteit heeft. De architecten hebben de woningen in de Gouden Singel ontworpen volgens de klassieke Hollandse stijl met aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. Dit zorgt voor unieke gevels en rijke geveldetails, zoals een dakgoot met groot overstek, siermetselwerk of erkers.

Een duurzame ontwikkeling

Bijzonder in de Gouden Singel is dat er bij alle woningen een bodemwarmtepomp aanwezig is én iedere woning is uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast is er bij het ontwerp van de openbare ruimte veel aandacht besteed voor beweging en groen. Zo bereikt u bijvoorbeeld binnen vijf minuten het fijne Randbolwerk. Hier maakt u een lekker hardlooprondje of wandelt u mooi langs het water met de hond.

Meer informatie vindt u op de website van Gouden Buurten.