Sessies voor tuinadvies groot succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 maart 2023, 13.45 uur

Op zaterdag 18 maart gaven 3 ecologische tuinontwerpers adviezen aan inwoners hoe zij hun tuin (nog meer) kunnen vergroenen. Deze dag was een groot succes. Alle 24 deelnemers waren enthousiast. Hoewel sommigen hun tuin in gedachten al hadden ingedeeld, kregen de meesten toch tips waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht.

Advies ontwerpers

Een gezin was net in hun huis komen wonen en wilden graag al beginnen met de tuin. “Niet doen,” adviseerde een van de ontwerpers. “Kijk eerst waar u wilt zitten en welke hoekjes geschikt zijn voor grotere planten.” Een ander gezin kreeg bevestiging over hun plannen. Zij hebben een grote tuin. Een pergola zorgt voor hoogteverschillen en diepte in de tuin. “Dat was precies wat ik eigenlijk wilde, maar niet goed durfde,” vertelde mevrouw.

Wethouder Duurzaamheid Michiel Muis

Ook wethouder Michiel Muis nam een kijkje en ging met de aanwezigen in gesprek. “Een groene tuin is niet alleen koeler dan een tegeltuin, maar het is ook veel aangenamer om tussen het groen te zitten. En het is vooral ook voor kinderen veel leuker en leerzamer,” aldus de wethouder Duurzaamheid.

Wethouder Muis in gesprek met een gezin

Deze dag is georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Stichting Steenbreek (locatie Lansingerland) en gemeente Lansingerland. Al met al kijken de organisaties tevreden terug op deze dag.