Recreatieschap Rottemeren vraagt aandacht voor WielerRotte

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 april 2022, 15.27 uur

Boswachters van Staatsbosbeheer hebben afgelopen zondag racefietsers gewezen op de mogelijkheid om gebruik te maken van de WielerRotte. De WielerRotte loopt van de Molenlaan in Terbregge tot de A12 over de fietspaden langs de Rottebandreef, de Kooilaan en door de Bleiswijkse Fles.

De WielerRotte is een alternatieve route voor wielrenners waar zij lekker kunnen fietsen, zonder tot overlast te zijn van de bewoners van de Rottekade of andere recreanten. 

Vorig jaar juli was de officiële opening van de WielerRotte, maar met de start van het nieuwe seizoen wil het Recreatieschap Rottemeren deze alternatieve route voor racefietsers nog eens extra onder de aandacht brengen. Vanaf de brug over de Rotte bij de A12 gaven de boswachters voorlichting over de route en deelde folders en bidons uit. 

Markering op de weg voor de WielerRoute
Markering op de weg op de WielerRoute

De WielerRotte is te herkennen aan groene markeringen op de weg in de vorm van een racefietser. Informatieborden verzoeken de wielrenners om deze route te volgen en markeringen met spelende kinderen wijzen de wielrenners er op dat ze op de verkeerde route zitten.

Het is op mooie dagen druk op de Rottekade. Er wandelen mensen, spelen kinderen er fietsen bejaarden, recreanten en kinderen. Er is veel ergernis over wielrenners die hier met grote groepen en met volle vaart doorheen rijden. De wielrenners zijn ook niet gelukkig met dit negatieve imago en hebben vorig jaar dan ook samen met de provincie Zuid-Holland de campagne ‘Ik fiets beschaafd‘ opgestart en daarnaast meegewerkt aan het initiatief van het recreatieschap om een alternatieve route voor wielrenners aan te duiden.

Informatiebord WielerRotte
Informatiebord WielerRotte

Meer informatie over de WielerRotte vindt u op de website van Recreatieschap Rottemeren.