Presentatie onderhoud sportparken Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 augustus 2021, 15.38 uur

Op donderdag 26 augustus presenteerden aannemersbedrijf Van der Meer uit Benthuizen en Adviesbureau B.A.S. aan wethouder Simon Fortuyn (openbare ruimte) hoe zij in Lansingerland de sportparken onderhouden. Op 1 maart 2020 is er een nieuwe raamovereenkomst gesloten voor het onderhoud van de 3 grote sportparken in Lansingerland. Adviesbureau B.A.S is gespecialiseerd in advies voor een optimale buitensport accommodatie en adviseert de gemeente hierin. Zij houden ook toezicht op de kwaliteit van de sportvelden en de uitvoering van de aannemer.

De presentatie was voornamelijk gericht op de duurzame wijze waarop de sportparken worden onderhouden, zowel op natuur- als op kunstgrasvelden. Zo kwamen er verschillende robots aan bod die o.a ingezet worden voor het maken van de belijning en onkruidverwijdering. Daarnaast een primeur in Nederland: de 1e elektrische machine die de kwaliteit van kunstgrasveld optimaliseert. Deze machine borstelt de kunstgrasvelden om deze schoon te maken en tijdens het borstelen verdeeld hij ook de infill korrels over het veld.

Wethouder Simon Fortuyn onderstreepte bij de demonstraties het belang van goede sportvoorzieningen: “Tijdens de achter ons liggende coronaperiode hebben we collectief het enorme belang van sportverenigingen, recreëren en lichaamsbeweging ervaren. Voor ons als gemeentebestuur een extra motivatie om kwaliteit voorop te zetten. Ik ben erg onder de indruk van wat ik deze ochtend gezien heb; de innovatie in duurzaamheid en het werken met robots, hele mooie ontwikkelingen zijn dit.”

De gemeente Lansingerland voert jaarlijks een aantal inspecties uit om de kwaliteit van de sportvelden te waarborgen. Ook zijn de sportvelden (recent) voorzien van LED verlichting en van een Perfect Play installatie. Dit is een programma om de led verlichting in en uit te schakelen op de sportvelden.