Plant u mee? Haal een gratis biologische bloembollenmix op

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 oktober 2023, 15.17 uur

Een bloeiende lente plant u in de herfst. De gemeente Lansingerland deelt op woensdag 1 november tussen 9.00 en 17.00 uur gratis biologische bloembollen uit op het gemeentehuis om in eigen tuin of bloembak te planten. U bent van harte welkom om deze op te komen halen.

Plant u mee deze herfst?

Het najaar is een goed moment voor het aanplanten van bomen, struiken, vaste planten en bloembollen. Want door te planten in de herfst, kunnen de wortels goed aarden en geniet u in het vroege voorjaar al van een groene en bloeiende tuin of balkon. Ook bespaart u water, doordat de nachten vochtiger zijn en er meer regen valt dan in het voorjaar.

Waarom biologische bloembollen?

Bloembollen zorgen voor de eerste voorjaarsbloeiers en zijn daarmee belangrijk voedsel voor insecten. Veel bloemen en voedselgewassen hebben bijen, hommels of andere insecten nodig voor de bestuiving. In de afgelopen jaren is driekwart van de insecten verdwenen. Daarom is het belangrijk insecten in het voorjaar een handje te helpen met hun voedsel. Bijen en hommels zijn onmisbaar voor het in stand houden van een gezond en evenwichtig ecosysteem. Door samen bloembollen te planten, kunnen we niet alleen genieten van een kleurrijke lente, maar ook bijdragen aan de bescherming van deze belangrijke insecten.

Komt u ook een zakje bollen halen?

Op woensdag 1 november deelt de gemeente Lansingerland gratis bloembollen uit tussen 9.00 en 17.00 uur op het gemeentehuis. Loop dus gerust even binnen. Het adres is Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek.

Voor planttips kunt u een kijkje nemen op de website van Plant Mee.