Planning tijdelijke flexwoningen Sporthoeklaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 mei 2023, 15.32 uur

Samen met 3B Wonen realiseert de gemeente 132 flexwoningen aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek. Voor langdurige opvang voor 150 ontheemden uit Oekraïne en 78 inwoners die met spoed een woning zoeken in Lansingerland.

De verwachting is dat de eerste bewoners er eind tweede kwartaal 2023 gaan wonen. De raad is op 17 mei per brief geïnformeerd.

Voorlopige planning oplevering

De oplevering van de woonblokken gebeurt in fasen, zodat er zo snel mogelijk mensen kunnen gaan wonen. Uiteraard moet de omgeving veilig en bereikbaar zijn voor de bewoners. Er is een strakke planning waarbij alle werkzaamheden elkaars tempo beïnvloeden. Daarom verwachten wij dat een exacte opleverdatum pas vlak van te voren bekend wordt.

De locatie aan de Sporthoeklaan wordt momenteel geschikt gemaakt voor het plaatsen van de zes woonblokken. De woningen worden in de fabriek gefabriceerd en daarna getransporteerd naar de Sporthoeklaan. Nadat de woonblokken zijn geplaatst worden ze afgemonteerd. Daarna volgt het aansluiten van de nutsvoorzieningen, inrichting en uiteindelijke ingebruikname. Waar mogelijk worden de werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd. 

De voorlopige planning voor de zes verschillende blokken:

BlokAantal woningen voor spoedzoekersAantal woningen voor ontheemde OekraïnersWeek van ingebruikname bewoners
61816week 25 (19/6)
51812Week 26 (26/6)
44Week 29 (19/7)
32612Week 30 (24/7)
266Week 31 (31/7)
1104Week 31 (31/7)

Inrichting wijk

Op onderstaande afbeeldingen (begane grond en eerste verdieping) is zichtbaar hoe de blokken verdeeld zijn. De gekleurde vlakken zijn de flexwoningen voor ontheemde Oekraïners. Deze zijn verdeeld in vier verschillende woningtypologieën voor één of meerdere personen. De grijze vlakken zijn woningen voor mensen die met spoed een woning zoeken (spoedzoekers).

Begane grond
Eerste verdieping

Actuele informatie via website

Op de gemeentelijke website informeren we u onder andere over de vorderingen in de oplevering van de woonblokken. Hier staat ook fotoverslag en een lijst met veelgestelde vragen.

De toewijzing van de woningen voor 150 Oekraïners loopt via RCVS. (Regionaal Coördinatiecentrum Vluchtelingen Spreiding) Zij hebben inmiddels contact met de Oekraïners in Lansingerland en de regio. De toewijzing van de andere woningen, die bestemd zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken, gaat via wooncorporatie 3B-Wonen. Voor de woningen is een inschrijving bij Woonnet Rijnmond nodig.