Pilot wasbare luiers in Lansingerland gaat door

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 juni 2022, 15.00 uur

Begin februari hebben wij onder onze inwoners geïnformeerd of er interesse is voor een pilot met wasbare luiers. Op deze oproep hebben we veel en leuke reacties ontvangen. We hebben dan ook goed nieuws, de pilot gaat definitief door.

Start/informatiebijeenkomst op donderdag 14 juli

We kunnen ons voorstellen dat er inwoners zijn die twijfelen. Wasbare luiers hebben helaas nog een wat ouderwets imago en er kleven wat vooroordelen aan. Bent u aan het twijfelen? Kom dan vrijblijvend naar de start/informatiebijeenkomst op donderdag 14 juli in het gemeentehuis.

De deelnemers aan de pilot krijgen bij de bijeenkomst hun pakket wasbare luiers uitgereikt, er is een demonstratie en er is ruimte voor het stellen van vragen. U kunt als geïnteresseerde vrijblijvend aan de startbijeenkomst deelnemen. U kunt de wasbare luiers bekijken en al jouw vragen stellen. Bij voldoende plaats kunt ue alsnog besluiten om mee te doen met de pilot ‘Wasbare Luiers’.

De start is om 20.00 uur en het duurt tot ongeveer 21.00 /21.30 uur. Aanmelden is verplicht en kunt u doen door een mail te sturen naar laurabeijn@nappys.nl. Heeft u nu al vragen of wilt u zich direct aanmelden als deelnemer aan de pilot? Dan kunt u ook een mail sturen naar Laura Beijn.

Wat houdt de ‘pilot wasbare luier’ precies in?

Nog deze zomer zullen 30 gezinnen de overstap maken van de wegwerpluier naar de wasbare luier. Speciaal voor deze deelnemers is een pakket wasbare luiers samengesteld en een online platform opgezet. Na een startbijeenkomst met demonstratie van de luiers en ruimte voor vragen, volgt de begeleiding verder via het digitale platform. Via dit platform kunnen de deelnemers gedurende zes maanden vragen stellen, ervaringen delen en zien welke oplossingen er zijn als je ergens tegenaan loopt.

Aan het einde van de pilot staat er een ‘gevuld platform’ met een grote verzameling gebruikerservaringen. Hier kunnen andere inwoners dan weer van leren. Lansingerland heeft voor de pakketten en de begeleiding nappy’s.nl geselecteerd.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

De gemeente Lansingerland levert een forse bijdrage in de aanschaf van de luierpakketten met toebehoren. Dat betekent ook dat het aantal plaatsen beperkt is tot 30 deelnemers. Voor deelname gelden de volgende 7 voorwaarden:

 1. U bent woonachtig in Lansingerland
  Uw kind(eren) staat/staan op uw adres in Lansingerland ingeschreven.
 2. Uw kind dat deelneemt aan de pilot is geboren op of na 1 januari 2021
 3. Er wordt een eigen bijdrage verwacht van €200,- per deelnemend gezin
  Gemeente Lansingerland draagt €600,- per gezin bij. Hiervoor krijgt een deelnemers een compleet pakket waarmee de overstap naar de wasbare luier op een soepele manier gemaakt kan worden.
 4. De toelating tot de pilot gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding
  De eerste 30 deelnemers die het aanmeldformulier ondertekend terugsturen én betaald hebben, worden toegelaten.
 5. U neemt deel aan het digitale open platform
  Opgeven van voornaam volstaat. Dit platform dient voor begeleiding en het delen van gebruikerservaringen.
 6. Indien u wenst te stoppen met de pilot, biedt u het hele pakket met toebehoren weer aan de leverancier
  Hiervoor krijgt u een restitutie van €100,- indien het pakket compleet en onbeschadigd is.
 7. U gaat ermee akkoord dat uw contactgegevens worden gedeeld met de leverancier (nappy’s.nl)
  Uiteraard zal Nappy’s.nl deze gegevens alleen inzetten voor de pilot, de gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden.

Aanmelden pilot wasbare luiers

Wilt u meedoen aan de pilot en voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar laurabeijn@nappys.nl. Mocht u zich al eerder hebben aangemeld voor de pilot, dan hoeft u dit niet nogmaals te doen. U heeft als het goed is een mail ontvangen vanuit Nappy’s. Heeft u deze mail niet ontvangen? Stuur dan ook een mail naar laurabeijn@nappys.nl.

Inhoud wasbaar luier pakket

Het pakket is geschikt voor kinderen met een startleeftijd van 3 maanden tot 18 maanden. Het pakket bestaat uit een mix van slanke voorgevormde luiers, goed absorberende nachtluiers, slanke dagluiers en accessoires.

 • 14 Hu-Da One Size bamboeluiers klittenband
 • 5 Petit Lulu Maxi/Night Fluffy Organic drukknoopjes
 • 3 Rumparooz One Size overbroekjes drukknoopjes
 • 3 Modern Cloth Nappies One Size overbroekjes drukknoopjes
 • 5 Modern Cloth Nappies One Size All-in-One luiers
 • 5 Little Lamb 3-laags bamboe boosters maat 2
 • 2 Modern Cloth Nappies dubbele luierzakken
 • 1 Modern Cloth Nappies luieremmer
 • 2 Modern Cloth Nappies wasnetten
 • 2 Popolini viscose inlegvellen (100 stuks)
 • 1 Billiesbox complete set met in totaal 30 billendoekjes

Let op; de printjes in uw pakket kunnen anders zijn dan de printjes op de foto.