Nationale Bijentelling - telt u mee?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 april 2019, 16.53 uur
fotograaf Menno Reemer

Fotograaf Menno Reemer

Op 13 en 14 april organiseert NL Zoemt de landelijke bijentelling. Telt u ook mee? Op de website van NL Zoemt vindt u uitleg over hoe het in zijn werk gaat.

Zonder bijen geen eten

Bijen zorgen voor bestuiving van gewassen en planten. Dat is belangrijk, want zo’n 80 procent van onze eetbare gewassen en wilde planten is van die bestuiving afhankelijk. Als het niet goed gaat met de bijen, dan komt dus ons eten in gevaar.

Bijenhotel

De gemeente Lansingerland heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Nationale Bijenstrategie. Wij werken met de Provincie mee aan de ontwikkeling van een aaneengesloten bijenlandschap. In Lansingerland hebben 16 scholen en de gemeente een bijenhotel hiervoor ontvangen van de Provincie. Een bijenlandschap is een groot netwerk van tuintjes, terreinen, bermen, akkerranden en groengebieden, met heel veel bloemen. De bij kan zo van het ene gebied met voldoende stuifmeel, nectar en nestelplekjes naar het andere vliegen. Een bijenlandschap is niet alleen goed voor de bijen, het zorgt ook voor meer diversiteit in de ecologie van een gebied met daarin meer diverse en bloeiende planten, meer insecten, meer vogels en andere kleine dieren.