Naam voor het nieuwe afvalbrengstation bekend

Dit nieuwsbericht is verlopen.
29 mei 2024, 10.56 uur

In 2025 opent in de gemeente Lansingerland het nieuwe afvalbrengstation aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek. Aan onze inwoners hebben wij gevraagd om mee te denken voor een naam voor dit nieuw te bouwen afvalbrengstation. Uit alle inzendingen is de naam gekozen. Wat is de winnende naam geworden?

Tot 8 mei was het mogelijk om mee te doen aan de naamwedstrijd voor het nieuwe afvalbrengstation. Maar liefst 178 inzendingen kwamen er binnen. Samen met wethouder Michiel Muis heeft het beoordelingsteam gekeken naar alle inzendingen en is er een winnaar gekozen. Of eigenlijk, 2 winnaars! Bas van der Ham en Jean-Paul Meuldijk stuurden namelijk allebei dezelfde naam in; Grondstoffen inzamelstation.

Grondstoffen inzamelstation

De nieuwe naam Grondstoffen inzamelstation, ook wel GIS, geeft goed weer waar de locatie voor staat. We gaan er niet heen om afval weg te gooien, maar om grondstoffen in te zamelen. Deze worden dan weer klaargemaakt voor nieuw gebruik. Wat ons betreft een perfecte naam.

Wij danken iedereen die mee heeft gedaan aan de naamwedstrijd. De winnaars Bas en Jean-Paul worden tijdens de opening van het GIS in het zonnetje gezet. De opening wordt verwacht in de 2e helft van 2025. Daarover volgt later meer nieuws.