Meldpunt vuurwerkoverlast en extra beveiliging

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 december 2020, 13.10 uur

Deze decembermaand loopt door corona anders dan voorgaande jaren. Zo brengen we de feestdagen in kleinere kring door en krijgen we een oud en nieuw zonder vuurwerk. Met elkaar proberen we de decembermaand vooral zo gezond en gezellig mogelijk door te komen. Maar hoe houden we het ook buitenshuis veilig en rustig richting het einde van het jaar?

Meldpunt Vuurwerkoverlast: (010) 800 40 00

Omdat we merken dat niet iedereen zich in onze gemeente aan het landelijke vuurwerkverbod houdt, is het Meldpunt Vuurwerkoverlast ook dit jaar weer opengesteld. Heeft u te maken met vuurwerkoverlast of vandalisme in uw omgeving dat u direct wilt melden, dan kunt u vanaf 14 december tot en met 31 december bellen naar dit Meldpunt. U belt dan met de gemeente via (010) 800 40 00 en u wordt via de telefoniste of via een bandje doorverbonden met een toezichthouder (boa) van de gemeente. De boa kijkt direct wat er met de melding moet gebeuren.

Bereikbaarheid Meldpunt

Het Meldpunt is van maandag 14 december tot en met woensdag 30 december bereikbaar tot 21.00 uur. Op oudejaarsdag is dat tot 18.00 uur.

Meldpunt gesloten of levensbedreigende situatie?

Buiten de openingstijden van dit Meldpunt Vuurwerkoverlast, meldt u overlast en vandalisme bij de politie via telefoon 0900-8844. Is er sprake van levensbedreigende of heterdaad situaties, belt u dan met 112.

Melding via de Buiten Op Orde app

U kunt ook altijd een melding maken van vuurwerkoverlast via de Buiten Op Orde app. Deze melding wordt niet direct gelezen maar op een later moment. Deze meldingen zijn zeker nuttig omdat we hierdoor goed in kaart kunnen brengen waar in Lansingerland sprake is van vuurwerkoverlast.

Extra beveiliging in december

In de komende weekenden (vrijdag tot en met zondag) en tijdens oud en nieuw zet de gemeente extra beveiligers in. Zij surveilleren in de risicogebieden, zien toe op de veiligheid en controleren op de naleving van het vuurwerkverbod. De beveiligers, de politie en de boa’s  staan in nauw contact met elkaar.