Levendig Lansingerland: Subsidie voor Sport & Cultuur

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 mei 2021, 13.43 uur

Loopt u misschien rond met een goed idee voor een nieuwe activiteit waarmee u inwoners van Lansingerland in beweging krijgt, op sportief of cultureel vlak? En kunt u daarbij een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Misschien kan de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ u dan op weg helpen.

Via ‘Levendig Lansingerland’ kunt u een aanvraag doen voor een financiële ondersteuning bij het opstarten van nieuwe sport- of culturele activiteiten. Het moet gaan om nieuwe initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid, ontmoeting en het in beweging krijgen van onze inwoners. Het is van belang dat de activiteit vooral door vrijwilligers wordt georganiseerd, al dan niet met ondersteuning van een maatschappelijke organisatie of een lokale ondernemer.

‘Levendig Lansingerland’ richt zich op de volgende soorten initiatieven:

 1. Nieuwe culturele activiteiten: o.a. activiteiten op het gebied van cultuur zoals muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film.
 2. Nieuwe sport- en/of beweegactiviteiten gericht op het in beweging krijgen van inwoners.

Kleine, middelgrote en grootschalige activiteiten

Afhankelijk van de grootte en het bereik vallen de activiteiten in vier categorieën:

 • Kleinschalige activiteiten (maximaal € 500,- per aanvraag)
  Een activiteit op straatniveau of op verenigings-/organisatieniveau, bijvoorbeeld een rolstoelwandeling, senioren sportmiddag of atelierproject.
 • Middelgrote activiteiten I (maximaal € 1.250,- per aanvraag)
  Een activiteit op wijkniveau of samenwerking tussen twee verenigingen of organisaties, bijvoorbeeld een creatief café, buurtsportwedstrijd, straatmusical, jubileumconcert of jeugdfestival.
 • Middelgrote activiteiten II (maximaal € 2.500,- per aanvraag)
  Een activiteit in een kern of de hele gemeente of samenwerking tussen meerdere verenigingen of organisaties, bijvoorbeeld het opzetten van een G-team, fotopresentatie/verhalenvertelling over de wijk of een openbaar optreden van een muziekvereniging.
 • Grootschalige activiteiten (maximaal € 7.500,00 per aanvraag)
  Een activiteit voor de hele gemeente met een bereik van minimaal 250 inwoners, bijvoorbeeld een culturele wandelroute of festival. Hieronder vallen ook bredere maatschappelijke en culturele initiatieven (activiteiten, optredens, voorstellingen en tentoonstellingen) met en door inwoners om maatschappelijke vraagstukken aandacht te geven en bespreekbaar te maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier op onze website. Heeft u aanvullende vragen of wilt u graag in gesprek over uw plannen? Neem dan contact op met een sport- of cultuurcoach van Lansingerland Beweegt.