Inloopbijeenkomst aardwarmteproject

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 juni 2023, 16.33 uur

Op maandag 3 juli 2023 vindt er een inloopbijeenkomst plaats over het aardwarmteproject Lansingerland  in het gemeentehuis van Lansingerland. Tijdens deze bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen over het project en de vergunningsprocedure.

Wayland wil in Bergschenhoek een aardwarmtesysteem ontwikkelen. De warmte die hierbij wordt gewonnen, zal worden gebruikt om de lokale glastuinbouwsector in de buurt van duurzame warmte te voorzien. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseerde al op 30 mei 2023 een informatiebijeenkomst over dit aardwarmteproject. Helaas hebben diverse inwoners de uitnodiging voor deze bijeenkomst te laat ontvangen. Daarom vindt er nu een tweede bijeenkomst plaats op maandag 3 juli 2023.

Winningsplan

Voor het aardwarmteproject Lansingerland  heeft Wayland een winningsplan ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Verschillende partijen hebben advies uitgebracht op deze aanvraag, bijvoorbeeld over de veiligheid en mogelijke gevolgen voor de omgeving. Op basis van dit winningsplan en de uitgebrachte adviezen heeft de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat met een ontwerp-instemmingsbesluit aangegeven in te willen stemmen met dit winningsplan.

Mogelijkheid om vragen te stellen

Inwoners van de gemeente Lansingerland zijn van harte welkom bij de inloopbijeenkomst op maandag 3 juli 2023. Bij deze bijeenkomst zijn medewerkers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Staatstoezicht op de Mijnen, Wayland en gemeente Lansingerland aanwezig.

De bijeenkomst vindt plaats in de publiekshal van het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. U kunt vrij in- en uitlopen tussen 16.00 en 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Meer informatie over het aardwarmteproject Lansingerland en alle bijbehorende documenten is te vinden op www.mijnbouwvergunningen.nl/lansingerland