Inloopavond stedenbouwkundige plannen Lange Vaart en Merenweg

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 juni 2024, 15.56 uur

De gemeente en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werken aan de plannen voor de nieuwe woonwijken Lange Vaart en Merenweg in Bleiswijk. Hiervoor is een wijziging van het gemeentelijke Omgevingsplan nodig. Vooruitlopend hierop heeft BPD stedenbouwkundige plannen gemaakt, met de voorlopige indeling van beide woningbouwlocaties. Over deze plannen organiseren wij een informatieavond op maandag 17 juni.

850 woningen voor verschillende doelgroepen

In Bleiswijk is behoefte aan gelijkvloerse woningen voor senioren en betaalbare woningen voor starters. Ook is woonruimte nodig voor jonge gezinnen uit de regio. De gemeenteraad heeft daarom besloten woningbouw mogelijk te maken op de locaties Lange Vaart en Merenweg in Bleiswijk. Hier komen in totaal ongeveer 850 duurzame woningen in verschillende types en prijsklassen. Het dorpse karakter van Bleiswijk behouden we met veel groen en water in deze nieuwe wijken.

Inloopavond maandag 17 juni

Wilt u meer weten over de stedenbouwkundige plannen van deze woningbouwlocaties, dan bent u van harte welkom op de inloopavond van maandag 17 juni, tussen 19.00 en 21.00 uur bij Vidaa Lago, Rottedijk 11 in Bleiswijk.

Meldt u zich dan uiterlijk vrijdag 14 juni vóór 12.00 uur aan via woningbouwbleiswijk@lansingerland.nl en geef aan met hoeveel personen u wilt komen. Medewerkers van de gemeente en van ontwikkelaar BPD zijn aanwezig om de stedenbouwkundige plannen toe te lichten. Natuurlijk kunt u uw vragen stellen en uw reactie op de plannen geven.