Informatieavond verwarmen met een warmtepomp

Dit nieuwsbericht is verlopen.
29 juni 2023, 16.31 uur

Warmtepompen zijn hot! Maar is het ook iets voor uw woning? De gemeente Lansingerland en het Energieloket organiseren in september twee informatieavonden om alle vragen over warmtepompen te beantwoorden.

De eerste avond vindt plaats op dinsdag 19 september van 19.30 – 21.30 uur in het gemeentehuis van Lansingerland. De tweede avond is woensdag 27 september van 19.30 – 21.30 uur. Deze avond is een webinar en kunnen deelnemers vanuit huis bijwonen. De inhoud is op beide avonden hetzelfde. Aanmelden voor een van deze avonden kan via het aanmeldformulier.

Programma van de avond

Tijdens de informatieavonden krijgen inwoners informatie over warmtepompen en kunnen ze al hun vragen hierover stellen. Otto Waagmeester, energiecoach van het Energieloket, neemt bewoners onder andere mee in zijn eigen zoektocht naar een warmtepomp die hij een aantal jaar geleden heeft aangeschaft. Er wordt onder andere gekeken naar de kosten van een warmtepomp, het geluid van de buitenunit en de eisen waaraan een woning moet voldoen. Ook is er een expert aanwezig die alle technische vragen kan beantwoorden.

Samen aan de slag?

Voor inwoners die na deze bijeenkomst de mogelijkheden van een warmtepomp verder willen onderzoeken, biedt de gemeente inhoudelijke ondersteuning. Tijdens de avond kunnen inwoners zich opgeven voor de kopgroep warmtepompen. Deze groep gaat samen, met hulp van een expert, op zoek gaat naar juiste warmtepomp voor hun woning.

Achtergrond

Lansingerland moet in 2050 helemaal aardgasvrij zijn. De meeste woningen in Lansingerland worden verwarmd met aardgas. Ook koken de meeste mensen op aardgas. De meeste inwoners gaan dan ook te maken krijgen met deze opgave. De gemeente helpt woningeigenaren om stap voor stap klaar te zijn voor deze aardgasvrije toekomst. Bijvoorbeeld door woningeigenaren te helpen om hun woning goed te isoleren. Graag informeert de gemeente woningeigenaren ook over de volgende stap; de woning verwarmen met een (hybride) warmtepomp.