Huis-aan-huis inzamelronde voor textiel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 september 2023, 13.23 uur

De derde huis-aan-huis inzamelronde voor textiel vindt plaats op vrijdag 15 september. Inzamelaars Climpex en Renewi organiseren in 2023 samen meerdere van deze inzamelrondes. De financiële opbrengst hiervan komt ten goede aan Kledingbank Lansingerland. Helpt u ook weer mee?

Zak met sticker aan de stoeprand

In het folderpakket dat u tussen 2 en 5 september heeft ontvangen, zit een sticker voor de textielinzameling. Deze sticker kunt u op een eigen zak plakken waarin u het textiel doet om mee te geven bij de inzameling. Wilt u deze zak op vrijdag 15 september vanaf 9.00 uur duidelijk zichtbaar op de stoep nabij uw huis zetten? De chauffeurs halen deze dan op.

Voor de inzameling kunnen huisvuilzakken gebruikt worden. Liever niet de zakken voor plastic afval.

Geen sticker ontvangen?

Heeft u een nee-nee sticker op uw brievenbus? Dan ontvangt u het folderpakket en dus de sticker niet. U kunt dan zelf een briefje met daarop ‘kledinginzameling’ op uw zak plakken. Ook deze zakken worden meegenomen tijdens de inzameling.

Wat mag er worden aangeboden?

U kunt de zak vullen met goed textiel dat een tweede leven gegeven kan worden. Denk hierbij aan gebruikte kleding, schoeisel (per paar en aan elkaar gebonden), tassen, overige accessoires en textiel zoals bedlinnen en handdoeken. Alles dient schoon te zijn en in een afgesloten zak te zitten.

Data inzamelrondes

  • vrijdag 15 september 2023
  • vrijdag 24 november 2023

Uiteraard kunt u altijd op een ander gewenst moment textiel naar Kledingbank Lansingerland brengen aan de Weg en Bos 110 in Bergschenhoek. Zij zijn van maandag tot en met donderdag geopend tussen 12.00 en 15.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Kledingbank Lansingerland

Kledingbank Lansingerland wil mensen met een minimaal inkomen helpen door het maandelijks aanbieden van kleding. Dat doen zij door kleding en textiel in te zamelen en deze vervolgens te verdelen onder de mensen die het nodig hebben. Ook bieden zij mensen die zonder werk zitten en geen financiële middelen hebben, hulp bij sollicitaties. Meer informatie vindt u op de website van Kledingbank Lansingerland.