Grote impact door maatregel sluiten van verpleeghuizen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 maart 2020, 14.50 uur
Verpleeghuis

Afgelopen donderdag is er besloten om de verpleeghuizen en kleine woongroepen in de ouderenzorg te sluiten. Deze maatregel is enorm ingrijpend voor de bewoners, hun familie en het zorgpersoneel. Familie, (klein)kinderen en vrienden mogen geen bezoek meer brengen aan de bewoners voor een gezellig praatje of hen meenemen om er even tussenuit te gaan. Het zijn pijnlijke en verdrietige gevolgen van de maatregelen. Helaas zijn deze strenge maatregelen nodig om onze samenleving te beschermen tegen het coronavirus. Wanneer bewoners geraakt worden door het virus, kunnen met name zij er heel ernstig ziek van worden. Daarom is er besloten om de huizen te sluiten voor bezoekers.

Zorg voor elkaar, volg de maatregelen op

Tevens worden in de aangescherpte maatregelen bezoekers en bewoners opgeroepen om niet bij anderen op bezoek te gaan; ook niet bij hun kinderen in verband met besmetting. En ook al voelen mensen zich niet ziek, de kans op besmetting is en blijft nadrukkelijk aanwezig. Er wordt opgeroepen om gebruik te maken van de boodschappendiensten en het contact met familie en naasten alleen te hebben via de telefoon of via de computer.

Het zorgpersoneel doet haar uiterste best om samen met tal van vrijwilligers ervoor te zorgen dat het leed van dit besluit zoveel mogelijk wordt verzacht en zo goed als mogelijk voor de bewoners kan blijven zorgen. Daarvoor is het opvolgen van de maatregelen van groot belang.