Gratis bezorgen reisdocumenten vanaf 6 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 september 2023, 15.24 uur

Vanaf 6 september biedt de gemeente Lansingerland de mogelijkheid aan om aangevraagde reisdocumenten thuis of op een ander adres in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) te laten bezorgen. Deze service is gratis. Voor de aanvraag van het reisdocument moet u nog wel naar het gemeentehuis komen.

Met het aanbieden van de gratis bezorgservice breidt de gemeente de dienstverlening verder uit. Dit is in ieder geval voor een periode van één jaar. Afhankelijk van onder andere de behoefte bepalen we na deze periode of en in welke vorm (gratis of tegen een vergoeding) we de dienst voortzetten.

Het bezorgen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur. U kunt zelf de dag, het tijdstip en de locatie inplannen waar u het document in ontvangst wilt nemen. Meer informatie krijgt u tijdens de afspraak in het gemeentehuis als u het document aanvraagt.

De AMP Groep verzorgt de bezorging. Dat is een gecertificeerd bedrijf dat al voor veel andere gemeenten reisdocumenten bezorgt. De AMP Groep overhandigt het document altijd bij u binnen, nadat uw identiteit is vastgesteld en u heeft getekend voor ontvangst.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de pagina ‘Reisdocumenten laten bezorgen‘.