Gemeenten ontvangen bijdrage van het Rijk voor flexwoningen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
15 november 2022, 13.41 uur

Op 15 november heeft minister De Jonge bekend gemaakt dat 13 gemeenten en een samenwerkingsverband financiële ondersteuning krijgen voor woningbouwprojecten die bijdragen aan de versnelling van tijdelijke huisvesting. Dit is de eerste bekendmaking in het kader van de Stimuleringsregeling Flex- en Transformatiewoningen. Gemeente Lansingerland is een van de 13 gemeenten.

25 procent van Stimuleringsregeling toegekend

Hengelo, Hoekse Waard, Houten, Lansingerland, Loon op Zand, Middelburg, Nijmegen, Ommen, Olst-Wijhe, ’s-Hertogenbosch, Staphorst, Tilburg, Wijchen en Samenwerking de Bevelanden ontvangen een financiële bijdrage. Het bedrag dat in deze eerste bekendmaking is toegekend, bedraagt €22 miljoen. Hiermee worden 1.865 flexwoningen gerealiseerd. De eerste woningen moeten in 2023 worden opgeleverd en de totale realisatie vindt uiterlijk in 2024 plaats. Lees meer via Volkshuisvesting Nederland.

Langdurige opvang

Op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek komen 132 flexwoningen voor Langdurige Opvang Oekraïne, maar ook voor spoedzoekers. Lansingerland werkt samen met wooncorporatie 3B Wonen aan de realisatie van het project. Verwachte opleveringstermijn tweede kwartaal 2023. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina Langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne.