Fietsen verwijderen bij station Rodenrijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 februari 2021, 10.46 uur

In april 2021 wordt gestart met de herinrichting van het stationsgebied Rodenrijs. Bijna het hele gebied rondom het station wordt verbouwd. Omdat de huidige fietsenstallingen dan worden verwijderd moet het gebied vrij zijn van fietsen.

De gemeente start daarom in week 9 (1e week maart 2021) met het markeren van fietswrakken en het labelen van de overige fietsen in de stationsomgeving. Wrakfietsen worden 2 dagen na markering verwijderd. Fietsen die na een maand nog gelabeld staan, worden aangemerkt als weesfietsen – fietsen zonder kennelijke eigenaar. Deze fietsen worden de eerste week van april 2021 door de gemeente afgevoerd naar de gemeentewerf. Zit een weesfiets met een extra slot vast aan de fietsenstalling, dan wordt deze doorgeknipt. De kosten daarvan kunnen niet worden verhaald op de gemeente.

De weesfietsen blijven 13 weken bij de gemeentewerf staan. Binnen die tijd kunt u een afgevoerde fiets nog terugkrijgen. Uiteraard moet u kunnen aantonen (aankoopbon/sleuteltje) dat u de eigenaar bent. Na 13 weken worden de fietsen afgevoerd. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (010) 800 40 00. Voor vragen over de herinrichting kunt u mailen naar stationrodenrijs@lansingerland.nl.

Tijdens de werkzaamheden die starten in april is er een tijdelijke fietsenstalling aanwezig. Waar deze te vinden is, zal bij de start van de werkzaamheden duidelijk worden aangegeven.
Naast de tijdelijke fietsenstalling bij station Rodenrijs, is het uiteraard ook mogelijk uw auto, brommer of fiets te parkeren bij station Westpolder. Voor de fiets en brommer is daar een gratis bewaakte fietsenstalling aanwezig, bekijk voor meer informatie de website van Biesieklette