Extra financiële bijdrage van maximaal € 500,- voor isoleren woningen met energielabel D, E, F of G.

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 maart 2023, 17.00 uur

Het college van B&W van Lansingerland heeft besloten om ook eigenaren van woningen met energielabel D, E, F of G een financiële bijdrage van maximaal €500,- toe te kennen als zij hun woning isoleren naar een hoger energielabel. Deze bijdrage ontvangen zij bovenop de bestaande Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-subsidie.

“Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het haalbaar en betaalbaar maken van de energietransitie voor iedereen. Meer inwoners kunnen met de extra bijdrage hopelijk de stap maken om een of meer isolatiemaatregelen te nemen om de energiekosten te besparen. Hoe meer je isoleert, hoe lager de energiekosten. Gemeente Lansingerland kent daarnaast ook een Duurzaamheidslening waarmee onze inwoners tegen een laag tarief geld kunnen lenen om de maatregelen te treffen. Dus het is zeker de moeite waard om het na te laten rekenen,” aldus Michiel Muis, wethouder Duurzaamheid.

Collectieve inkoopactie

Gemeente Lansingerland startte in februari jl. al met de collectieve inkoopactie isolatie. Woningeigenaren met een inkomen van maximaal 140% van de bijstandsnorm krijgen als zij hun huis isoleren een maximale financiële bijdrage van € 2500,-. Deze bijdrage komt bovenop de ISDE-subsidie die woningeigenaren kunnen aanvragen bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze groep kan contact opnemen met de energieadviseurs van Susteen voor een gratis energieadvies, offertes en het deelnemen aan de collectieve inkoopactie. Gemeente Lansingerland organiseert samen met dit bedrijf de collectieve inkoopactie. Susteen heeft voor deze actie bedrijven uitgezocht, die een goede prijs-kwaliteit verhouding hanteren voor hun materiaal en hun  werkzaamheden.

Financiële bijdrage verhoging energielabel van D, E, F en G-woningen

Ook de woningeigenaren met D, E en F en G- energielabels kunnen contact opnemen met Susteen voor een gratis energieadvies, offertes en het deelnemen aan de collectieve inkoopactie. Vanaf vandaag kunnen ook deze woningeigenaren een financiële bijdrage van max € 500,- aanvragen via Susteen als zij een isolatiemaatregel treffen, zoals spouwmuur-, vloer- of dakisolatie. Deze bijdrage is beschikbaar voor maximaal 500 inwoners binnen het beschikbare gemeentelijke budget. Ook de bijdrage van € 500 komt bovenop de ISDE-subsidie die woningeigenaren kunnen aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Woningeigenaren met een energielabel C kunnen een energieadvies bij Susteen aanvragen voor € 35 per woning en ook deelnemen aan de collectieve inkoopactie isolatie.

Energiecoaches Nieuwe Lansinger Stroom (NLS)

De komende tijd zijn zowel de energiecoaches van NLS als de energieadviseurs van Susteen actief in Lansingerland. De energiecoaches van NLS helpen inwoners vooral bij de vraag wat zij als eerste kunnen aanpakken om hun energieverbruik te verlagen. Via het Energie Loket Lansingland en de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs kunnen inwoners een afspraak maken met een van de energiecoaches van NLS.

Susteen zet zich in Lansingerland specifiek in op het versnellen van woningisolatie. Een energieadviseur van Susteen loopt samen met de eigenaar door de woning en geeft een uitgebreid gratis adviesrapport. Woningeigenaren met een C-label betalen een gereduceerd tarief voor het adviesgesprek. Als de eigenaar besluit te isoleren, zorgt Susteen dat de isolatiemaatregel met betrouwbare bedrijven wordt uitgevoerd tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Huurders

Ook huurders met een inkomen van maximaal 140% van de bijstandsnorm krijgen ondersteuning van de gemeente bij het besparen van energie in de woning. Zij kunnen gratis advies aanvragen bij de Energiebox. Een energieadviseur van de Energiebox komt dan langs met gratis energiebesparende middelen, zoals radiatorfolie en tochtstrips. De energieadviseur kijkt waarmee de bewoners energie kunnen besparen en brengt waar nodig de middelen aan.

Meer informatie

Woningeigenaren kunnen contact opnemen met Susteen, telefoonnummer 085 808 5119, e-mail info@susteen.nl.

Huurders kunnen contact opnemen met de Energiebox, telefoonnummer 010 – 318 28 04, lansingerland@energiebox.org. De adviseurs van de Energiebox zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken van 09.00 – 13.00 uur.

Meer informatie over deze acties is te vinden op de duurzaamheidspagina op onze website.