Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 maart 2022, 10.55 uur
Thermostat mit Banknoten im Hintergrund

Update 18/3/22:

Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen. Dit is een eenmalige uitkering van minimaal 200 tot maximaal 800 euro. Het kabinet heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Hiermee helpen zij huishoudens bij het betalen van een hogere energierekening door de stijgende energieprijzen. Het uitkeren van deze toeslag wordt geregeld door de gemeente. Lees meer op de pagina ‘Extra energietoeslag lagere inkomens’.

Nieuwsbericht 27/1/2022:

Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen van €200,-. Het kabinet heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Hiermee helpen zij huishoudens bij het betalen van een hogere energierekening door de stijgende energieprijzen. Het uitkeren van deze toeslag wordt geregeld door de gemeente.

In voorjaar 2022 meer bekend

De verwachting is dat de energietoeslag in het voorjaar 2022 beschikbaar is. Zodra de regeling definitief is, ontvangen inwoners met een bijstandsuitkering de toeslag automatisch. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen. In het voorjaar is ook bekend wie nog meer gebruik kunnen maken van de regeling en hoe dit aangevraagd kan worden. Zodra er meer bekend is laten we dat weten via onze website, onze gemeentenieuwsbrief en via de social mediakanalen. Als er nieuws is plaatsen we dat ook op onze website.

Financiële hulp

Wie al eerder tegen financiële problemen aanloopt, kan financiële hulp aanvragen. Bijvoorbeeld door een regeling met de energieleverancier. Op onze website vindt u ook meer informatie over hulp bij financiële problemen.