Expositie Sylvia Buis te zien in het gemeentehuis

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 juni 2019, 11.34 uur

Wolken, zee en landschappen, dat zijn de belangrijkste thema’s van de schilderijen die Sylvia Buis tijdens haar expositie in de hal van het gemeentehuis laat zien. Daarnaast zijn er ook een paar portretten en abstracte schilderijen als afwisseling.

Inspiratie

Het liefst werkt Sylvia met olieverf en een paletmes, vanwege de mooie kleuren en de mogelijkheid om met verf te ‘boetseren’. Meestal start ze met een foto van een mooie lucht, de zee maar ook de van de Groen-Blauwe Slinger vlakbij haar huis. Tijdens het schilderen raakt het oorspronkelijke beeld op de achtergrond en ontstaat een nieuw beeld in kleur en licht. Dat proces blijft haar steeds verrassen. Ze laat zich inspireren door schilders als Rothko, Turner en Hopper.

Meer over Sylvia

Sylvia tekent en schildert al meer dan 25 jaar en volgde lessen bij De Vrije Akademie Rotterdam, SKVR, Monique Janssen en bij Kunstbreak. In het dagelijks leven werkt ze als huisarts. Eerder exposeerde Sylvia in het Havenziekenhuis, gezondheidscentrum Ommoord, bibliotheek Oostland, Sanquin bloedbanken en in groepsexposities bij de Zomerexpo van Galerie Bleiswijk en Kunstbreak.

De expositie kunt u tot 1 juli bekijken tijdens openingstijden in het gemeentehuis.