Duurzame tips op Streekmarkt Berkel Centrum

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 mei 2023, 19.42 uur

Op zaterdag 13 mei van 12.00-16.00 uur staan, op de jaarlijkse Streekmarkt ‘Het Beste van Berkel’ aan de Kerksingel in het centrum van Berkel en Rodenrijs, twee kramen van gemeente Lansingerland. Eén met informatie over energie besparen en één met informatie over tuinen vergroenen.

Energie besparen

Gemeente Lansingerland werkt met twee partners samen om de gemeente te verduurzamen, Susteen en Energiebox. Zij zijn namens gemeente Lansingerland ook op de markt aanwezig zijn en vertellen meer over de energiebespaaracties voor woningeigenaren en huurders.

Bij Susteen kunnen onze inwoners terecht met vragen over de collectieve inkoopactie isolatie, de gemeentelijke financiële bijdrage voor deze actie en de ISDE-subsidie van het Rijk. Huurders van 3B Wonen kunnen met hun vragen over energie besparen terecht bij de Energiebox. Ook vrijwilligers van de energiecoörperatie Nieuwe Lansinger Stroom staan op de Streekmarkt. Zij gaan in op algemene vragen over energie besparen en hun zonnedakenprojecten.

Groene tuinen

Gemeente Lansingerland en vrijwilligers van de lokale afdeling van Groei en Bloei bemensen het tweede kraampje. Zij vertellen meer over het nut van een groene tuin en geven tips over hoe een tuin kan worden vergroend. Een groene en schaduwrijke tuin is op warme zomerdagen maar liefst 15 graden koeler dan een tuin waar veel tegels liggen. Dit komt omdat beplanting als een soort natuurlijke airco werkt. Vergroenen loont dus. Verder is er informatie te vinden over het Open Tuinen Weekend en de Verkiezing van de mooiste voortuinen in Lansingerland.