Dodenherdenking speciale uitzending op 4 mei via RTV Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
29 april 2021, 10.16 uur

Tijdens de Nationale herdenking op 4 mei herdenken wij alle slachtoffers in Nederland of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 
Vanwege de coronamaatregelen is een gezamenlijke herdenking in de drie kernen helaas niet mogelijk en is ook dit jaar de herdenking anders dan u gewend bent.

In samenwerking met onder andere RTV Lansingerland worden de herdenkingsceremonies in Bergschenhoek, Bleiswijk en in Berkel & Rodenrijs vooraf opgenomen met een beperkt aantal betrokkenen volgens de geldende maatregelen.

Uitzending 4 mei 19.45 uur RTV Lansingerland

In een speciale tv-uitzending van de lokale zender RTV Lansingerland worden de ceremonies uitgezonden op dinsdag 4 mei om 19.45 uur. U kunt de uitzending ook achteraf terugkijken via de websites van RTV Lansingerland en van de gemeente.

4 mei vlag hele dag halfstok

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet een oproep aan alle inwoners om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. De vlag halfstok hangen mag van zonsopkomst tot zonsondergang.

Bevrijdingsdag de hele dag de vlag uit

Op Bevrijdingsdag roepen we alle inwoners op om de vlag de hele dag uit te hangen en vieren we dat we 76 jaar in vrijheid leven.